Najdi forum

Pozdravljeni!
Trenutno sem v stiski in nujno potrebujem kakšen nasvet.
Pred 3. leti sem se ločila od moža alkoholika, brezdelneža, imam dve hčeri, stari 12 in 14 let. Po ločitvi sem se preselila nazaj v domači kraj, hčeri pa še vedno obiskujeta šolo v prejšnem kraju, kjer imata sošolce in družbo. V kraju kjer živimo sedaj sta zelo osamljeni, edina družba sem jima jaz, čeprav sta sicer zelo družabni, pa se vendar v tem okolju ne najdeta, veliko je narkomanov, na žalost imamo tudi sosede, ki so dilerji. Res je, da niso vsi takšni, toda v tem blokovskem naselju je izredno težko najti družbo vrstnikov, saj se bloki nahajajo v samem centru mesta, kjer so sami lokali.
Vse tri si zelo želimo vrniti v prejšnji kraj, vendar nam to ne dopušča finančni položaj, saj živimo v najemniškem stanovanju. Počutim se tako nemočno, kot še nikoli v življenju. Ne vem, kaj naj storim.

Največ, kar lahko sedaj narediš je predvsem skrb za hčeri. pa ne v finančnem smislu, ampak razvojnem, čustvenem. predvsem se pogovarjaj z njima, o vsem in mogočem in nemogočem. govori jima resnico, povej jima česa te je strah, ne imej ju za otroka in dve mladi smrkli, še presneto dobro bodo razumele, samo pogvarjaj se z njima in drug drugemu dajajte podporo in občutek, da imajo v težkih dneh koga ob sebi.

Bolj ko boš iskrena , bolj ti bodo zaupale in lažje boste zvozili. tudi med narkomani in dilerji, bifeji in slabo družbo. Saj bodo same dobro vedele, kaj je najbolj prav.

Torej, daj jima občutek, da si oseba na katero se lahko vedno zaneseti in da si oseba, ki ji lahko zaupati.

dokler ne dobiš druge možnosti izselitve, je to najboljša varianta, da ju naučiš živeti s tem kar imate.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Veliko jih tako živi celo življenje. Žal. Dobra družba pa se na dobrih krajih išče in ne kar pri sosedih. Knjižnica, prireditve, klubi…sta kaj navdušeni nad športom?
In še nekaj – kaj pa ti? Si ti tudi zaprte sorte?

Pozdravljena,
veš popolnoma te razumen, rada bi ti rekla kaj vspodbudnega, toda preživet boš morala ti. Eno pa sem sigurna, druži se čim več z hčerkama, predvsem veliko se pogovarjaj, bodi pozorna do njiju kajti to je največ kar lahko storiš da ti ne zaideta v slabo družbo, kajti sedaj sta v takih letih ko sta zelo dovzetni pa še vse morajo probat, druga stvar ki si mislim pa je da sta onidve sedaj zaradi ločitve prizadeti in zato še bolj izpostavljeni zato pazi nanju kolikor le moreš – verjemi se obrestuje. Ko bo to obdobje najhujšega za vami pa bo sigurno posijalo sonce tudi zate. Verjemi vase in verjemi v hčerke pa se vam bo sigurno dobro izšlo. Veliko sreče.

New Report

Close