Nasvet
Pozdravljeni, ga. Tanč,
velikokrat ste mi znali pravilno svetovati, tako da se spet obračam na vas z majhno težavico. Le kaj bi brez vas?
Moj sin (4,5m), je že od začetka bolj kot ne na adaptiranem mleku, že v bolnišnici so mu dodajali Aptamil, nato sva Aptamil zaradi krčev zamenjala z Novalacom AC, ko so krči ponehali smo šli na navaden Novalac.
Čez nekaj časa pa ni želel več piti Novalaca, pil mi je komaj 60-80 ml, to je trajalo štirinajst dni, zato sem spet zamenjala mleko in šla na Hipp 2, ki mu je zelo dober. Vendar problem nastane tukaj, prej po vseh mlekih mi je zelo lepo kakal vsak dan, mehko blato. Sedaj pa mi kaka tudi do 5x na dan, blato je trdo, velikokrat so takšni trdi bobki. Pri kakanju ga ne boli in ne joka, vendar je očitno da se matra. Hipp 2, je zelo gosto mleko in najbrž zato trše kaka, vendar ga ima pa zelo rad.
Sedaj pa spet ne vem kaj naj naredim, naj spet zamenjam mleko?
Nebi rada toliko menjala, ker sem že itak preveč ali lahko naredim Hipp mleko z manj mericami kot pa je navedeno v navodilih?
Upam, da imate še kakšen nasvet zame na zalogi.
Hvala Vam
Pozdravljeni, Kaja,
morda bi še malo počakali, da se telo navadi, če pa bni potem vztrajalo tako trdo blato, pri katerem se otrok muči pri kakanju, potem bo verjetno treba kaj zamenjati.
Sicer lahko poskusite narediti Hipp2 z manj mericami, vendar se zna zgoditi, da bo potem večkrat lačen.
lp
Tanč
Živijo, še nekaj bi vprašala. To mleko mu dajem že 14 dni, koliko časa še počakam? In če ne bi bilo bolje, kakšno mleko mi priporočate?
In še nekaj glede goste hrane (ko bo čas za to), začela bi s soki, doma narejenimi. Kako naredim? Surovo jabolko nastrgam in iztisnem sok?
Če pa mu ponudim samo jabolko, pa mora biti kuhano?
Hvala še enkrat
Draga Kaja,
Aptamilov izdelek za boljše kakanje je Comformil, Novalacova formula pa je IT.
Počakajte še kašen teden, potem pa poskusite zamenjati.
Ko boste uvajali GH, je domač sok odličen, tako kot ste napisali. Potem za začetek samo malo preverete jabolko in ga dobro zmečkate, čez par dni pa kar surovega.
Lepo se imejte,
lp
Tanč