nasvet
Lepo pozdravljeni,
pišem Vam prvič, v upanju, da mi boste znali pomagati.Danes sem pri osebni zdravnici dobila izvid pred enim tednom slikane hrbtenice.Rekla mi je, da gre pa prirojeno motnjo hrbtenice, da eni vretenci niso zraščeni skupaj (v spodnjem delu-pri križu)in da ne morem nič za to narediti. Mene pa vsak dan bolj in bolj boli, pravzaprav ne morem več dolgo stati ali sedeti (to mislim na eno urco), sedaj me je začela že boleti desna noga, imam mravljinčasto,…Mislim, da samo s tabletami proti bolečinam ne bom dosegla dolgotrajnega učinka.Naj še omenim, da sem stara 23 let, da sem dokončala faks in ravno v ponedeljek začnem s službo, kjer bo sedenja še več.Prav tako naj omenim, da se ukvarjam s fitnesom,bolj tek in steper,…
Najlepša hvala za kakršenkoli nasvet in pomoč.
Maja Pančur
Pozdravljena Maja!
Iz svojih izkušenj pri mladostnikih z tovrstno poškodbo hrbtenice vam lahko povem, da se lahko simptome ublaži ali celo popolnoma odstrani. Ne da pa se popraviti defekta vretenca, ampak samo zmanjšati ali izničiti bolečine in ostale neprijetnosti.
Za to vam svetujem kombinacijo več stvari:
1. trigger point terapijo,
2. akupunktno masažo po Penzlu in
3. mobilizacijo živčevja.
Ni vam treba živeti z bolečino.
Najlepša hvala za nasvet, zelo ste me razveselili in potolažili.Prosila bi Vas, če mi lahko posredujete kakšno informacijo kje lahko kaj več izvem o omenjenih pristopih za izboljšanje mojega problema in kje vršijo takšne storitve in dejavnosti(1. trigger point terapijo,2. akupunktno masažo po Penzlu in3. mobilizacijo živčevja.)
Zanima me tudi ali lahko fitnes zadevo še poslabša oz. poveča bolečine.Namreč vsak drugi dan treniram fitnes in bolečine niso nič manjše, saj so mi nekateri rekli, da bo telovadba pozitivno vplivala, sedaj me je pa strah, da ne učinkuje ravno nasprotno.
še enkrat najlepša hvala za pomoč, Maja
Če ste iz Ljubljane ali njene okolice, vam bom z veseljem pomagala. Pokličite me na tel. 041 35 33 66 med 8.00 in 9.00 ali 14.00 in 15.00 uro, pa se bova zmenili za termin.
Če pa ste iz katerega drugega konca Slovenije mi to prosim napišite in vam bom poskusila svetovati kakega dobrega terapevta.
Med telvadbo in fitnesom je velika razlika. Fitnes je namenjen predvsem krepitvi zunanjih “vidnih” mišic. Vi pa potrebujete čvrste notranje, globoko ležeče mišice, ki dajo stabilnost in funkcionalnost sklepom.