Najdi forum

s partnerjem sva skupaj 4 leta, od tega živiva (z nama je tudi moj sin, sama sem namreč vdova)skupaj v njegovem stanovanju, ki smo ga popolnoma adaptirali (inštalacije, okna, radiatorji, vsa oprema…..) z mojim denarjem (cca. 5, 0 mio sit). vsi računi so bili pisani zaradi moje izrecne želje name in pa naslov kjer se je adaptacija izvajala.

zaradi hudih nesoglasij (ponovno zaradi denarja) ne želim več uničevati sinovo in moje življenje.

ob grožnjah, da naju bo izselil na ulico sem hotela poiskati svoje račune in ugotovila, da jih je ukradel.

zanima me sledeče: kaj sploh narediti, da dobim račune nazaj (klicala sem na policijo, kjer so mi rekli, da ne morejo storiti ničesar, lahko edino uspem s tožbo) in ali naju lahko nasilno izseli iz njegovega stanovanja??

lp

V kolikor želite račune nazaj, poznam 2 poti:
Ena je preko pogovora, ki pa ne vem, ali je še mogoč, druga pa preko odvetnika. Druga možnost bo zelo draga, dolgotrajna in pod vprašanjem uspešna.
Razen zvijače ali pa “iskanja računov” v smislu lova na skriti zaklad, imate le malo možnosti, da vam jih vrne, še posebno, če misli, da nameravate vložiti tožbo za razdelitev premoženja, določitve deleža ali kaj v tem smislu.

Glede izselitve pa je tako. Verjetno vam je znano, da stotine žensk letno pod prisilo zapušča svoje domove. Moški jih “izselijo” tudi kadar so lastnice ženske. Poznam nekaj primerov, kjer je ona, kot lastnica stanovanja, edina zaposlena v družini, dolgoletna skrbnica, oskrbovalka in vzdrževalka takega moškega, bila prisiljena poiskati drugo streho nad glavo, on pa je ostal in kraljeval v njenem stanovanju. V enem primeru je bil to celo tuj državljan brez dovoljenja za bivanje v Sloveniji!

Zato ni vprašanje, ali vas on lahko nasilno izseli. Vprašanje je, koliko lahko potrpite in “kakšno ceno ste pripravljeni plačati”.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

glede računov:
lahko dobiš duplikat računa pri izvajalcu, ki vam je izdal račun, pri obrtniku ipd.Če so vam znani podatki izvajalca in če vam jih je pisal potem to ne bi smel biti problem

glede stanovanja:
stanovanje je pravno formalno njegova lastnina, on ga je kupil, plačal. Vi ste prispevali za opremo.Kolikor mi je znano lahko dobite nazaj vložen denar (iz priloženih računov) stanovanjske pravice pa ne. Razen če ste vpisani v stanovanje do 1/2.

to je isto če se sedaj naselite h kakemu starejšemu paru v njuno hišo, jima kupite opremo in potemna podlagi tega pričakujete, da boste tudi vi njen lastnik.?! ŽAl je lastninska pravica in pravica do bivanja tudi vaša če vložite vanj nakupni delež lastnine-stanovanja, hiše ipd… Ja če bi bilo tako draga moja, bi se dalo veliko lažje priti do stanovanj, a ne….

Če so vam dela izvajala podjetja, morajo tudi oni pri sebi imeti en izvod računa. Priskrbite si kopije. Težje bo pri računih za material, kupljen v trgovini.
Držim pesti za ugodno rešitev vaše situacije.
z.

Še ena možnost je da dobiš svoje račune – Verjetno se vsaj približno spomniš s katerimi obrtniki ali podjetji si imela opravka in oni imajo kopije teh računov -če le ni minilo preveč let od tedaj. Je malo več dela, a v tvojem primeru se splača.

Tudi jaz sem ena tistih, kot pravi g. Andreja, da sem se z otroci morala izseliti iz skupne hiše, da sem rešila svoje življenje. Globoko razočaranje, da država v takem primeru nudi le zatočišče ogroženim ženskam, namesto da bi te moške odstranili na nek za nas varen kraj, je pri meni preraslo že v apatijo.

j., če se spomniš, v katerih trgovinah in približno kdaj ste kaj kupovali, pokliči tja. Nekatera podjetja hranijo arhive kar dolgo in so ponekje dokumenti brez problema dostopni tudi še po nekaj letih, zato bi morda bila možnost, da dobiš kopije. Odvisno pač od firme. Prosi tudi, naj potrdijo, da je resnična kopija originala. Držim pesti!

Nuša,

dobra novica je, da so na podlagi preteklih izkušenj žensk, ki so morale bežati in na pritiske nevladnih organizacij začeli delati v tej smeri.
“Po novem” bodo lahko policisti odstranili nasilneža, odredili prepoved približevanja žrtvi, kar bo kasneje lahko podaljšal tudi sodnik.

Stvari se premikajo. Zdaj je v postopku sestava pravilnika. Počasi le bo približno tako, kot bi moralo biti.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Moja sestra je imela tak problem in na sodišču je ostala brez vsega, ker ni imela dokazov, samo stroške si je nakopala. Razlika je v tem, da je ostala pri 33. letih na cesti in tri otroke je imela to ji je naredil njen mož, ko sta se ločila, ker si je on našel drugo. Vlagala je v hišo njegovega očeta. Predno greš na sodišče moraš dobiti račune, če ne je bitka izgubljena. Pozdrav.

Čeprav nimam otrok bi vseeno rada povedala svoje mnenje. Če bi se to meni zgodilo, bi otroka navajala naj tega, ki bi vaju rade volje sprejel, kliče očka, saj ni oče samo tisti, ki se je “potrudil” in otroka naredil, najpomembnejša so čustva in ljubezen, ki pa jih biološki oče očitno nima.

To kar vedo drugi naj te pa ne zanima, ker sej veš kakšen je folk, bolj ko si prizadet, bolj so veseli in srečni, čeprav tud pri njih doma ponavadi nič ne klapa tako kot bi moralo, tako da se ne oziraj na okolico.

Ko pa bo otrok dovolj star, da bo razumel, mu pa povejta kaj se je zgodilo in kdo je njegov biološki oče, če se bo seveda vmes sploh še kaj oglasil, glede na to, da ga zdaj že pol leta ni videl. Kakšen oče pa to sploh je?!?

Če imaš tega, ki bi vaju rade volje sprejel resnično rada, se odloči za ta korak, če ne bo pa pomoje boje za vse tri, da tega ne storiš, ker če ga ne ljubiš in bi bila z njim samo za to, da bi imel otrok koga klicati oče, bo bolje da sta sama, ker ti bo v tem primeru slej ko prej žal za tako odločitev.

Pozdravljena in veliko sreče v nadaljnem življenju!

New Report

Close