Najdi forum

Pozdravljeni,

po vseh krizah življenja, ki sva jih z otrokom preživala sem srečala partnerja s katerim se odlično razumeva. Oba imava solidne dohodke, urejeno stanovanjsko vprašanje,…
Otrok pa se nekako nemore sprijazniti z tem, da ima konkurenco. Včasih še gre, so pa dnevi ( največkrat ko mu pomaga pri nalogi, …) ko zelo rad kljubuje…
Nek dan pred kratkim ko me ni bilo doma je mojemu partnerju prekipelo. Udaril ga je po licu, kjer so mu ostale podpludbe en teden. Nevem kako smo preživeli ta teden, ampak nekako sedaj nadaljujemo…čeprav se dogotka pogostokrat spomnim….
Najhitreje ga je pozabil otrok, jaz nikoli, partner pa nevem…

Kaj je za narediti? Partnerja odposlati, z otrokom sva se pogovorila. On noče slišati, da bi partner odšel….In kaj če se ponovi?
Prosim pomagajte, da moja odločitev ne bo napačna.
lp

Draga Tinka, ne vem.
Osebno sem proti uporabi fizične prisile, graje, udarcev ipd. Vem pa, da se ljudje poslužujejo različnih prijemov, zato, da bi motivirali svoje otroke in zagotovili zaželeno vedenje.
Kaj bi bilo, če bi bil on otrokov oče? Bi razmišljali podobno ali bi bila stvar drugačna? Morda pod občutkom, da ne veste, ali ste se prav odločili za partnerja, morda imate celo občutke krivde, razmišljate nekoliko drugače.
Moja vloga ni v tem, da bi na tem mestu učila ljudi vzgoje. Lahko vas le razumem in verjamem, da delate v najboljši veri za sebe in svoje otroke. Lahko povem svoje mnenje. Vsekakor pa ste vi tisti, ki boste vedeli kaj je najbolje za vas.
Po mojem mnenju še ni razloga za paniko. Pogovor o tem, kaj se je zgodilo, kaj še vedno čutite in razmišljate, bi bil najboljši.
Povejte, pogovorite se, ne držite v sebi! Mislim, da bo partner razumel vašo stisko in naslednjič bolj previdno ravnal.
Lep dan želim in pogum za prvi korak proti zatiskanju oči.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Draga Tinka!
Nisem strokovnjak, samo MAMA… Ce bi moj moz, ki je hkrati tudi oce, udaril najino puncko, bi ga v istem trenutku postavila pred vrata!! Morda bi spregledala kaksno rahlo po ritki, ampak po obrazu in to z modricami je pa nedopustno!!! Ce moski udari zensko ga lahko priprejo in je slabic, kreten in ne vem kaj vse, a nad otrokom se pa lahko znese brez posledic al kaj?? Tvoja prva in glavna naloga je zavarovati svojega otroka…
Oprosti Tinka, ker sem tako stroga, …sem samo otrok, ki je zrastel v fizicnem in psihicnem nasilju…
Lepo te pozdravljam in ti zelim veliko srece!

New Report

Close