Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost nastavitve števca za kolo

nastavitve števca za kolo

pozdravljeni.

Imam števec za kolo atech, kupljen v Hervisu. Neka leva kvaliteta.
Zaenkrat služi svojemu namenu, ampak nevem če meri prav.
Ko ag zresetiraš, je za nastavit neke parametre v zvezi z prvim kolesom.
Ker sem zgubil navodila, nevem kako se to nastavi. Neka tabelca je se spomnim. Ima mogoče kdo tak števec in ta navodila, ker na netu jih niti približno ne najdem nikjer.

hvala, lep pozdrav

Noter moraš vnesti obseg kolesa (najbrž v mm), drugače ne bo meril prav. Kako se to naredi boš moral pa sam pogruntat.

_________________________________________________________________________ Dragon - Bog ima obraz.

Če velja tako, kot pri mojem števcu (ravno tako en x, kupljen v Hervisu, samo ne piše nič znamke – samo Cylce computer), potem moraš vnesti v števec 4-mestno številko, to je faktor kolesa, ki ga izračunaš tako, da radij kolesa v mm pomnožiš s 6.2832. Tako je za 26 colsko kolo, ta faktor 2073 – po tabelci sodeč. Ne vem pa, če to velja za vse števce … Kak kolesarski nadušenec bi to vedel.

No, sem šla pogledat prav na števec in je ATECH. Tako da povej, kolko maš gumo, pa ti povem faktor. :o)

To ni noben faktor ampak obseg kolesa. :o) Kr sam nej zračuna, mogoče mu še na maturi prav pride.

_________________________________________________________________________ Dragon - Bog ima obraz.

20 col-1596
22-1759
24-1916
26-2073
26,5-2117
26,6-2124
26,8-2155
27-2155
28-2237
vneseš pa tako da ko ga vklošiš za par sekund zadrži obe tipiki hkrati

lp

A Šeril o Olaaa gumi govori?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ja, to bi bla pa res olalaaaa guma. :o)

Hehe, jaz sem obseg kolesa malce drugače meril, in so bili rezultati vedno boljši kot če sem meril radij in potem množil z 2pi. To zato, ker ko se vsedemo gor, se guma deformira in je radij zaradi tega praktično nekoliko drugačen, kot izmerjen.
Zato sem vzel enostavno tubo tempere, jo iztisnil po asfaltu v eni prečni črti, potem pa z zaletom zapeljal čeznjo. Nato sem pa z metrom pomeril razdaljo med dvema nastalima črticama na asfaltu in to je bilo to :-))

katere barve tempero si pa uporabil, ker namreč nekateri pigmenti so težji od drugih?
odvisno od barve

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Oranžno.

To pa nisem vedel..ok..na plašču piše 26 x 1.75 in da moram števec nastavit na 2155 . Sem prav nastavil ?

pojdi na cesto, prevozi kilometrček in boš videl

lp
dva dni nisem imel neta in ta čas se je nabralo kar nekaj odgovorov.
Moram povadat, da sem nekje na netu potem vseeno našel tabelco za ta števec.
Tud jaz imam plašč 26 X 1,75 in po tablci to ustreza 2045
polmer kolesa sem zmeril 322,5 X 6.2832 = 2024
tako da približno bo držalo

hvala za pomoč
lp

uf..kok sem bedast…kako si meril polmer 322,5 x 6,2832 = 2024 ?

Ja,ja…mam jest tud eno vprašanje…
Zadnjič sem bil v lepem gozdičku in se je kar naenkrat pokazala taka lepa jasica, namignem prijateljici in ze sva začela terati po jasici…nakar vidim nekoga na kolesu, ki naju gleda..ko mozakar ugotovi, da je bil opazen nemudoma obrne kolo in oddivja da je kar cvililo…
Zdej me pa zanima al so bli za cviljenje krivi lagri al pa djeda ze ketne tak dolg ni namazu??

Lep peciklajzarski pozdrav!

kakšna tablica…to je sam za referenco
vneses pač pot ki jo nardi kolo pri enem polnem obratu…tako bo stevec edino pravilno meril za tvoje kolo…
če je pr tebi to 2045mmm, potem pač vnesi to števec…ni nobene druge znanosti

Jaz imam pa 28 X 1,75 kako moram nastaviti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close