Najdi forum

Nasprotje hujšanju

Živjo !
Tema ne spada pod rubriko hujšanja pa vendar…..

Rad bi pridobil nekaj teže na mišični masi, seveda brez maščob. Ali mi lahko svetuješ kakšen predlog jedilnika in vaj z utežmi, ki bi mi to pomagale oz. kam se lahko obrnem za program vaj in prehranjevanja, ki bi bil primeren.

Hvala za odgovor.

g.Matjaž,

Postavil si mi zelo obširno vprašanje. Skoraj bi ti lahko napisal knjigo v odgovor.

Vseeno na kratko glede treninga.

Za začetni trening.

Izbrana teža pri vajah mora biti takšna da narediš zmeraj le me 8 in 12 ponovitev. Počitek med vajami naj bo me 60 in 120 sekund. Na trening je dovolj če narediš 8-10 vaj(najosnovnejših) in vsake vaje po 3 serije. Torej to je na trening nekje med 24 in 30 serij.

S temi 8-10 vajami zajami vse glavne mišične skupine v enem treningu. Sistem treninga je 1 dan trening, 1 dan počitek. to pomeni, da moraš vse mišične skupine trenirati 3x tedensko. V fitnesu, se jih bo našlo celo morje, ki bodo mnenja, da treniraš prevečkrat isto mišično skupino… naj pogledajo moje fotografije na spletni strani.

Seveda to ni sistem treninga za vse večne čase… je pa primeren za obdobje prvih 2-4 mesecev ko pričenjaš s treningom.

Pri prehrani, bo treba šteti kalorije… predvsem pa koliko gramov beljakovin poješ na dan. Nič se ne zgodi slučajno, in ne obstaja knjiga, kjer bo pisalo točno koliko hrane je dovolj zate. Če mi poveš koliko si star, visok in težek ti vseeno lahko okvirno povem koliko kalorij, maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin potrebuješ.

Vedno glej da ne poješ več kot 30g beljakovin na obrok… pa tudi ne manj. Ogljikovih hidratov naenkrat ne pojej več kot 60g, upoštevaj glikemičen indeks.

Odvisno od količine hrane, ki jo potrebuješ (ne vem koliko kg imaš) jej vsaj 6x dnevno.

Tabelo glikemičnih indeksov, in tabelo kaloričnih vrednosti najdeš na moji spletni strani v rubriki objavljeni članki.

LP,
Goran

Kdo je ta Goran ce ni skrivnost?????

Mitja,

Seveda ni skrivnost. Nekaj več o meni lahko izveš na moji spletni strani, pojdi v meni – kontaktirajte z nami kjer je moja kratka predstavitev, v meniju objavljeni članki so tudi moji članki in fotografije z prikazom vaj, pa se arhiv fotografij lahko pogledas (osebna kolekcija)… torej ni skrivnost.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close