Najdi forum

Pri 10 letnemu sinu nam je uspelo preprečiti mašenje nosa s kombinacijo Nasonexa, Operila in fiziološke. Kaj mislite, bi lahko enako poskusila pri skoraj štiriletni hčerki? Izgubila sem škatlico z navodila Nasonexa pa ne vem če je primerno zanjo. Včasih pa so izkušnje drugih mam boljše kot vsa navodila. Hčerka ima pogosto zamašen nos, dovzetna je za vnetja ušes in zaradi polnega noska tudi pokašljuje ponoči. Trenutno je brez vročine.

Pojma nimam, imam pa škatlico od Nasonexa z navodili. Lahko ti jih fotokopiram in pošljem po pošti ali po faksu.

Ne saj ni treba, predvidevam pa, da si jih imela za svojo rabo, sicer bi mi že napisala kako gre pri otrocih. Ali si jih dobila za alergijo ali kar tako za zmanjšanje izcedka iz nosa? Pri sinu smo jih dobili, ker je zdravnik hotel preizkusiti to zdravljenje zaradi suma na alergijo.

Daj povej, kako natančno poteka to zdravljenje – kako doziraš ipd. Hvala.

NASONEX 50 ? pršilo za nos, suspenzija
mometazon 50mcg
Schering – Plough Europe
(Schering – Plough Europe)
R01A – Dekongestivi in druga zdravila za lokalno zdravljenje nosne sluznice
Rp pršilo za nos, suspenzija 120 vpihov P 3397.76 SIT 087319 do: 3.11.2008
Doziranje: odrasli in mladostniki: običajni priporočeni odmerek za preprečevanje in zdravljenje: 1 x 2 vpiha (100 mcg) na dan v vsako nosnico; vzdrževalno zdravljenje: 1 x 1 vpih (50 mcg) na dan v vsako nosnico; otroci od 3. do 11. leta: običajni priporočeni odmerek: 1 x 1 vpih (50 mcg) na dan v vsako nosnico.

Ninak je že napisala, sinu smo vpihovali največ sedem dni, vmes čistili s fiziološko, operil pa je dobil samo prve tri zaporedne večere za lažje spanje. To smo počeli prvič in zadnjič v decembru, še vedno je vse ok z njegovim nosom. Hčerkin pediater pa jo prav pogosto pripelje do antibiotikov, zato pa moje vprašanje kako to preprečit…

Dobila sem jih za alergijo. Če ti kaj pomaga: v navodilih piše, da ga lahko uporabljajo otroci od 3. leta dalje, priporočeni odmerek je en vpih v vsako nosnico enkrat na dan.

Srečno!

Še bolje od Nasonexa je Flixonase.

mi smo tudi dobili pri 3 letih nasonex, ker se lahko uporablja dalj časa, kljub temu da je kortikosteroid, ker deluje samo lokalno.
naša ima tudi konstantno zamašen nos, nato kako vnetje ušes, pokašljevanje ponoči. fiziološko pa itak na litre uporabljamo.

jaz mislim, da lahko uporabiš, samo prej pa vseeno pediatra vprašaj.

New Report

Close