naslednji korak
Spoznala sem čudovitega fanta in dobivava se že pol leta. Ampak ne vem zakaj se zadeva tako vleče, tako počasi gre. Niti do prvega poljuba še ni prišlo. Pa nisva več neka najstnika. Je sicer zelo zgovoren in zabaven, vedno čustveno nekako zelo nedostopen. Morda preveč zaprt, čeprav se je meni že precej odprl v vsem tem času. Tudi sama nisem ravo preveč zagnana in ne maram silit v ljudi, ampak počasi se mi zdi, da bi že lahko naredila naslednji korak. Pomislila sem že, da mu mogoče nisem zelo všeč in da si sploh ne želi tega kot jaz, ampak ko sem mu to povedala in se malo ohladila, je začel kazat več kot prej in rekel da napačno mislim. Ampak zakaj mi konkretno ne pove, da sem mu všeč, zakaj me ne osvaja tako kot to fantje znajo. In zakaj me končno že ne poljubi, priložnosti je bilo že ogromno, pa se obnaša tako, kot da niti pomislil ni, da bi me poljubil. V sporočilcih mi pa pošilja poljubčke. Si ne upa? A naj naredim sama korak naprej? Ampak nočem da bi se počutil da pritiskam na njega.
Zakaj morajo vedno drugi narediti nekaj, da bomo mi srečni?
NAša sreča jeodvisna predvsem in smao od nas. In na svoje življenje lahko vedno vplivamo, saj imamo sami to možnost.
Primož
Zakaj te ne poljubi? Verjetno rabi večjo sigurnost, da ne bo zavrnjen in da ti bo všeč. Problem je lahko, ko se dva taka najdeta, pa noben ne stori tega odločilnega koraka.
Sveta marija božja pomagalka, kje obstajate takšna dekleta? Mene še nobena ni čakala, če se nisem zmigal, da se o pol leta sploh ne pogovarjam… pa v neki drugi temi en piše da mu je dekle dalo prvi poljub. Kaj takega se na mojem planetu zgodi samo v filmu. Čakale so že, da jih jaz poljubim, ampak aktivirala pa se nobena ni.
No, mogoče so mi take zadeve pomagale, da ti lahko dam kak pametni nasvet. Če bo pa res takšen, pa sama presodi.
Moje mnenje je, da če si ti njemu všeč, pa nima jajc da bi kaj glede tega ukrenil, potem jih tudi nima za marsikaj drugega v svojem življenju. Če boš vse ti sama naredila, da se vajina nesojena veza začne, potem pričakuj, da boš še marsikaj drugega morala tudi sama naredit.
Dovolil si bom en črn scenarij. Ti mu ‘ukradeš’ poljub na klopci v parku. Doma ga potem ‘naskočiš’, on je itak že zaljubljen do trepalnic in se obesi nate kot utrujen boksar v ringu. Po nekaj časa ti postane pretežak in se ga poskušaš znebit. Ker itak ne kapira, kaj mu poskušaš sporočit, mu pač moraš povedat direktno, da naj že enkrat odhebe. nato sledi post na tem forumu z naslovom “pa vse sem ji nudil, na koncu pa….”
Se strinjam s svojim predhodnikom.
Nedolgo nazaj sem bila v vezi z moškim,ki je bil vizualno in karkaterno super samo manjkala so mu jajca kot je navedel Korl.
Na začetku me sprva to ni motilo bilo mi je celo všeč,da odstopa od večine moških in ne plane kar takoj,s časoma pa me je to začelo motit in to vedno bolj,ker nikoli ni znal uveljaviti svoje volje ali dat povoda.Vedno je čakal name in jaz sem počasi začela dobivat občutek kot,da sem kak valped.
Trudila sem se sprejeti to njegovo drugačnost,ker je imel veliko drugih dobrih lastnosti ampak žal ni šlo.
Ko sem si vzela malo časa za premislek sem ugotovila,da bom res za vse sama na koncu in še življenje z njim ter njegovimi starši,ker se nima namena postavit na svoje noge in zaživet zase čeprav je finančno samostojen.
In kaj potem, če je ona mene prva poljubila?
Daj ti svoj pesimizem in negativizem stresaj kje drugje. Nikjer ne piše, da če on nima poguma, da bi poljubil punco, da bo potem enako tudi na drugih življenjskih področjih. Po tistem, ko sem jaz doživel prvi poljub, sem postal bolj siguren vase, in mi ni bilo pozneje težko prevzemat pobude na drugih področjih življenja, še več, jaz sem bil tisti, ki je vodil, kadar je bila ona nesigurna. In ko že omenjaš svoj planet, na katerem planetu sploh živiš?
Tudi nikjer ne piše, da se bo on kasneje obešal nanjo. Jaz se nisem obešal na svojo punco.
Strinjam se z Markom, očitno on rabi neko sigurnost. Strinjam se tudi s Primožem, lahko tudi ti, 359685, narediš ta korak, torej ga poljubiš, namreč obstaja možnost, da se on še nikoli ni poljubljal. Držim pesti, pa poročaj, kako se je izšlo. 😉
In kaj potem, če me je ona prva poljubila in ne jaz njo?
Kakšna črnoglednost. To, kar vidva (Korl in beshika) navajata, sploh ni nujno res. Tudi sam sem bil tak, da sprva nisem imel jajc, vendar sem potem, ko je bil led prebit, samozavestno prevzemal ostale pobude. Še punca sama mi je rekla, da je fajn, da prevzemam odločitve, saj je ona neodločna.
Če je fant “devičnik”, je mogoče še nekoliko nesiguren in plah na tem ljubezenskem področju, zato ne bi bilo nič narobe, če tudi ti prevzameš pobudo, da narediš prvi korak in skupaj prebijeta led. Še bolje pa bi bilo morda, da se iskreno pogovoriš z njim o tem, kot pa da uporabiš “efekt presenečenja”, kar bi ga znalo še dodatno zmesti, ti pa bi si mislila, da potem to pomeni, da te nima rad. Enostavno mu povej, kar čutiš, mogoče se bo tudi on bolj čustveno odprl.
Tja posavec vsi smo bili na začetku nerodni, jaz lahko govorim samo iz lastnih izkušenj in te so bile takšne, da dokler nisem aktiviral malo zdrave moške agresivnosti, rezultatov ni bilo.
Moj nasvet je da pejd raje malo prek, naj te parkrat vrže iz ovinka, boš dobil mnogo več izkušenj, kot pa če čakaš, da se bo samo zgodilo. Testiraj limite, to ne pomeni da navališ na prvo žogo, čeprav tudi to je strategija, odvisno česa si pač želiš.
Na koncu vedno pride do tega, da si pri sebi na jasnem, česa si želiš, in potem to izraziš. Če je punca kompatibilna, ti bo sledila, drugače pa bo šla, kar ti bo prihranilo na tone nevšečnosti.
Enostavno napisat, vem.
Pomoje bo tudi najbolje, da ona, 359685, naredi prvi korak. In glede na to, da ji v sporočilih pošilja poljubčke, verjetno ni gej, ampak pač ne zmore prebiti ledu.
O ja, sem ze šel kdaj preko, pa tudi iz ovinka me je ze vrglo. In bila je prisotna zdrava moška agresivnost, vendar marsikatera punca ni bila kompatibilna. Točno tako, kot si opisal. 😉 Koneckoncev, kaj je tako napačnega v tem, če je bila ona tista, ki je šla v “napad” s poljubom?
[/quote]
Pomoje bo tudi najbolje, da ona, 359685, naredi prvi korak. In glede na to, da ji v sporočilih pošilja poljubčke, verjetno ni gej, ampak pač ne zmore prebiti ledu.
V sporočilih ni problema pošiljat poljubčkov celo nilskemu konju, v reali bi bilo to pa malo težje. Meni tukaj še vedno nekaj ne štima. Če ni ravno 100% predan vzdržnosti recimo zaradi verske pripadnosti, en moški, ki mu je ženska vsaj malo všeč, ne bo hodil z njo pol leta sprehode in čvekarije, pa da ga ne bi kakšna prilika (ki jih je menda kar nekaj bilo) premamila. Sem imela tudi sama izkušnje s sramežljivimi in neizkušenimi, ampak če so bili zainteresirani, je bil dovolj droben namig, pa se je kmalu našla “prilika”.
Kaj se v resnici dogaja, ve samo avtorica posta in njen prijatelj, tukaj lahko sliši le mnenja, ki ji lahko malo razširijo smeri razmišljanja.