nasilje po telefonu
Pozdravljeni,
Pred nekaj dnevi se mi je zgodil res absurden telefonski klic, za katerega pa nimam razlage. Zato prosim za kakršenkoli nasvet oziroma mnenje. Naj za uvod povem, da sem poročena približno 10 let in imam dva šoloobvezna otroka.
Torej, po telefonu me je poklicala neznana ženska ob 22.30 zvečer in želela govoriti z mojim možem. Moža ni bilo doma, bil je v službi. Pogovor je potekal takole:
Prosim?
Rada bi govorila s Tadejem.
Kdo ga pa želi?
Kaj te pa briga! Kaj te pa briga!
Prosim???
On nima samo tebe, ampak ima tudi mene!!! Daj mi ga!
Vzemi ga!
Daj mi ga!
Nato sem prekinila oziroma poklopila slušalko.
Rada bi povedala, da sem čutila, da prihaja od te ženske ogromno sovraštva in želje po nadvladovanju, bila je res napičena. Bolj kot vsebina me je prizadel njen odnos do mene.
Ko sem za pogovor povedala možu je bil šokiran in ni vedel kdo bi to bil. Opazil je le to, da je imel dan prej na avtu narisan srček. Seveda sem se spravila nanj in hotela, da prizna, da ima razmerje še s kakšno drugo. Kljub dolgim pogovorom še vedno vztraja, da me ni nikoli prevaral. Pravi, da bo zvedel, kdo stoji za tem. Ne vem ali naj mu verjamem ali ne. Kako naj reagiram, če bo ta ženska poklicala še kdaj. Naj tudi povem, da je mož zelo družabna oseba in ga pozna veliko ljudi.
Pozdravljeni!
Sami veste, da v osnovi obstajata dva možna vzroka za takšno situacijo. Ali vam je vaš mož dejansko nezvest ali pa se je vanj ‘zaljubila’ oseba, za katero je možno, da ima določene psihične probleme. Glede na to, da je bila oseba, ki vam je telefonirala tako agresivno razpoložena, je dejstvo, da ne dobiva od vašega moža tega kar bi hotela (torej definitivno manj pozornosti kot bi hotela). Žal pa ne morete vedeti kakšna je stopnja te pozornosti oz. če sploh je kakšna. Sama poznam več primerov, kjer se je ženska (poznam samo takšne primere in ne obratno) navezala na določenega moškega zgolj na osnovi bazične prijaznosti, katero si je napačno razlagala. (To se običajno dogaja ljudem, ki so bolj odprti v komunikaciji ter imajo določen položaj avtoritete). To žal ni tako redko kot bi si mislili. Če je temu tako, se morate zavedati, da ne bo ostalo samo pri enemu telefonskemu klicu, ampak se običajno stopnjuje vse do raznih daril. Pri temu trpita oba zakonca, nikakor ne samo žena, čeprav je tej morda težje, ker ne ve, če lahko zaupa možua oz. tudi če mu zaupa je takšna situacija močno razdražljiva. Mož sicer natačno ve kaj je sam naredil oz. ne naredil. Vendar pa se v takšni situaciji tudi on počuti nemočnega, saj mu žena ‘ne zaupa’ oz. je partnerska veza poslabšana kljub temu, da sam ni naredil ničesar ‘narobe’. V takšnem primeru je zelo pomembno, da žena stoji možu ob strani, da mu zaupa in ga podpira ter ga ne obremenuje še dodatno. To mu da potem dodatno moč, da bolj strogo in odločno nastopi proti tej osebi, kljub temu, da to ni njegov običajen način komunikacije.
Sami se boste morali odločiti ali mu boste verjeli ali ne. Vi ga najbolje poznate, njegove reakcije, neverbalno komunikacijo,…
Če mu res ne zaupate in če se nikakor ne morete pomiriti, obstaja tudi možnost, da najamete zasebnega detektiva.
Če bo ženska še poklicala vam svetujem, da ji poveste kdaj se mož vrne, pa naj ga takrat pokliče, če želi. In bo on izvedel za koga gre (če res ne ve) in vi boste videli njegovo reakcijo. Nikakor pa se ne pustite sprovocirati, pa čeprav je to silno težko. Poskušajte ostati nad to žensko in se ne spuščajte na njen nivo. Vi te situacije ne morete popraviti. Vaš mož pa v enem ali drugem primeru nedvomno ve kaj mora narediti.
Mimogrede, predvidevam da ima vaš mož mobilni telefon. Če sta si bližja s to žensko, zakaj ga ni poklicala na le-tega. Ali je možno, da pozna njegovo številko, pa da se ji ni javil?
Upam, da se bo vse uredilo kar najbolje.
Želim vam mirne živce in veliko moči!
Maja, Šent
Forum je zaprt za komentiranje.