Najdi forum

Prosim za nasvet, ker sem zrtev kaznivega dejanja. Pred pol leta sva se s prijateljem razsla in
od tedaj dalje ga sumim, da hodi v moji odsotnosti v moje stanovanje. Zamenjala sem ze dve
kljucavnici, namestila alarm, pa vseeno najde nacin, da pride v stanovanje in mi povzroca skodo
(manjse preske na vratih, podu, ureznine, udrtine, razparal mi je denarnico, odrezal 10 cm tesnila na vseh oknih). Ne upam si iz stanovanja, saj si ne zelim se vec skode. Prepricana sem, da je v nasi hisi
najel stanovanje, tako da sva celo soseda in ima nadzor nad vsemi mojimi izhodi in obiski. Je zelo pretkan in inteligenten.
Kaksno kljucavnico naj namestim, da ji ne bo kos? Sem v hudem stresu, uzivam AD in pomirjevala.
Policija je indiferentna in me posilja me k psihiatru. Kako se lahko sama zascitim svojo lastnino,
zasebnost, svobodo in nedotakljivost stanovanja? Sem upokojenka z nizko pokojnino.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana!

Glede varnostne ključavnice oz. dodatnih varoval za okna in vrata se posvetujte s kakšnim strokovnjakom oz. ponudnikom takšnih proizvodov. Lahko pa se odločite tudi za montažo nadzorne kamere. O teh se lahko pozanimate v trgovinah, kjer jih prodajajo. Ponudbo si lahko ogledate tu: http://www.ceneje.si/dom-in-vrt/oprema-za-dom/nadzor-alarmi-varnost.

Vaši strahovi so res slišati nekoliko iracionalno in izgleda, da se jim na Policiji zdi, da gre za vašo preganjavico, zato boste verjetno potrebovali kak dokaz ali dodatno podporo, da vam bodo verjeli. Kaj pa psihiater vam verjame?

Lahko se obrnete še na Društvo Ženska svetovalnica ( http://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si/o-nas/kak-smo-dosegljivi ) ali SOS telefon ( http://www.drustvo-sos.si/index.php?page_id=4 ) za pomoč pri zagotovitvi vaše varnosti. Nudijo telefonsko in osebno svetovanje.

Srečno!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Ga Metelko, zanima me, kako mirni bi bili vi, ce bi vedeli, da nekdo hodi po vasem stanovanju,
pa nobena kljucavnica ne bi bila dovolj dobra, da bi se zascitili. Moji strahovi niso iracionalni, pac
pa upraviceni, saj mi lahko odnese vse, kar imam. Ogrozena sem, me razumete??

Pozdravljeni še enkrat!

Draga gospa, nikakor ne bi mogla biti mirna, če bi vedela, da nekdo hodi po mojem stanovanju in da nobena ključavnica ni dovolj dobra, da me zaščiti. Žal mi je, če sem vas užalila. In nikakor vam ne želim delati krivice…, a žal še vedno ostaja problem, da vam Policija ne verjame, saj so oni tisti, ki bi vas morali zaščititi. Zato sem omenila, kakšno je očitno njihovo dojemanje situacije. Sama ne trdim, da so vaši strahovi iracionalni, ampak da se lahko komu zdijo taki, ker si človek težko predstavlja, da je to res možno. Ko gre za osebo v stiski, se namreč nikoli ne sprašujem o resničnosti njenih besed; zame so vaše besede resnične.

Najboljše res, da se obrnete na Žensko svetovalnico ali SOS telefon, kjer so specializirani za pomoč v primeru ogroženosti.

Upam, da si uspete zagotoviti varno življenje,

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close