Najdi forum

Lep pozdrav, rada bi vas vprašala kako je s prisilno hospitalizacijo v psihiatrični bolnišnici. Ali to sploh obstaja, kdo napiše napotnico, kako dolgo traja hospitalizacija.
Gre se za gospoda (starega 78 let), ki svojo ženo že leta in leta psihično maltretira, jo zmerja in govori o njej, da je največja k….
Sedaj pa se je na njo spravil tudi fizično, pretepel jo je tako, da je vsa v modricah. Šla je k svoji zdravnici, ki je rekla, da bo poslala patronažno sestro na obisk. Ne vem, kaj si od tega obeta, ker bo potem še slabše. Vse to traja že leta in leta, samo tako pretepel je pa še ni.
Kaj svetujete, kaj naj naredimo.
Hvala za odgovor.

Svetujem vam, da se obrnete na krajevno pritojen Center za socialno delo in podaste prijavo. Na centrih imajo strokovnjake, ki delajo na področju nasilja v družini in bodo gotovo obiskali omenjeni par in ga obravnavali.
Prisilna hospitalizacija obstaja, je pa zelo redka. Če je sum, da oseba ogroža svoje življenje ali tuje kot tudi skupnost, okolico ter svoje premoženje. Pri tem mora biti ogrožanje posledica psiholoških motenj – pri tem pa je nujno, da to ugotovi strokovni izvedenec za takšna vprašanja, ki zahtevajo psihiatrično zdravljenje.

New Report

Close