Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina NASEL ZELVO. NIC NE VEM O ZELVAH. POMAGAJTE!

NASEL ZELVO. NIC NE VEM O ZELVAH. POMAGAJTE!

Nasel sem kopensko zelvo in nevem nic o zelvah. Velika približno 5 cm (koliko je to let)? Ali mi lahko kdo kaj pove o zelvah (kaj jedo, prostor kjer so…) Vesel bi bil vseh odgovorov.

A je sploh kopenska?? Vodne so ponavadi tako majhne…

Ali pa je kopenska in pa novorojena…

Daj malo na netu slike poglej, al pa jo pelji do veterinarja, da sploh ugotovite, kakšna želva je.

Drugače pa ji kupi v trg. hrano za želve – ali plazilce in ji daj sadje in solato. Pa daj jo v akvarij recimo, kjer je veliko peska, torej veliko kopnega in pa tudi nekaj vode – toliko, da cela zleze v vodo(da ima pokrit cel oklep)-če je slučajno vodna.

od kdaj se pa kopenske želve hrani s hrano iz trgovine????
matr ste eni norci nooo………………
želvi daj hrano iz narave

Si že mogoče ugotovil če je res kopenska? Vodne želvice imajo dolg rep. Rep kopenskih pa se skoraj ne opazi ker ga držijo ob strani (pa še bolj kratek je). Če je kopenska ti bom lahko pomagala do ugotovitve katerega spola je. Aja pa če je kopenska se je potem komaj izvalila. Moji želvoni so veliki približno 20 cm. Vsekakor ji daj za jest solato, radič ipd. Ampak ker je možno da je komaj izvaljena ji probaj solato nasekljat na čim manjše koščke. Želve obožujejo tudi jagode tako, da ji lahko probaš tudi to dat. Jedo tudi kumarice (spet moreš nasekljat), banane, robidnice… Mojim kdaj namočim krokete od mačka v vodi in jih jim dam (ker so potem mehki). Ves čas naj ima na voljo vodo za pit. Ker je verjetno še mladiček jo imej rajši v hiši, ker zunaj preži nanjo veliko nevarnosti. Vsekakor pa jo pelji večkrat na dan ven na sonček saj se mora greti. V hiši pa jo lahko daš pod lučko (kakršno koli) saj oddaja toploto. Če imaš kakšnega znanca, ki ima želve oz. se spozna na njih pojdi malo k njemu na obisk pa ga povprašaj o njih. Jaz se sicer ne spoznam na vodne želve. Poglej malo po internetu kakšne so kopenske (tudi mladički) in vodne. Tako boš pomoje najhitreje prišel do odgovora katere vrste je. Opozoriti te moram, da znajo zelo močno ugrizniti (vodne želve baje rade grizejo, kopenske pa redko). Če še kaj rabiš me vprašaj pa sporoči če si ugotovil katere vrste je 🙂

Doma imam vodno želvo, ki pa sploh ne grize 🙂

Hvala vsem! Zdi se mi da je zelvica kopenska ker vecino casa drzi rep na levi ali desni strani. Ali je vredu ce jo imam nekaj casa v skatli za cevlje ki je postlana z travo. kako naj bo priblizno velik akvarij (terarij?) Kako pa je to z prezimitvijo, slisal sem da morajo zelve prezimit? Dolga je tocno 5 cm. Res hvala vsem!!

Aja pa se to ali naj jo poleti tudi dam pod lucko?? Moja je tudi travo in deteljico. Je to v redu?

Naša lučke nima. 🙂
Lp

Lahko jo imaš v škatli, vendar jo večkrat pelji ven na sprehod in jo nadzoruj. Želve rabijo vedno toploto. Lahko jo imaš čisto pod navadno (namizno) lučko (kupiš lahko malo močnejšo žarnico) ali pa jo neseš večkrat na sonce (in ko bo večja ji lahko urediš zunaj prostor). Vse je v redu če je travo in deteljico 😉 Želve spijo zimsko spanje. Če jo boš imel pozimi v hiši na toplem ne bo spala. Ker je verjetno še majhna bo mogoče boljše da jo imaš v hiši na toplem in da rajši ne prezimi. Več o hibernaciji oz. prezimitvi lahko najdeš tukaj:
http://www.zootic.si/index.php?option=com_content&view=article&id=672&Itemid=711
Tukaj pa lahko ugotoviš katerega spola je:
http://terarij.si/forum/viewtopic.php?f=60&t=230

New Report

Close