Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina NAŠA ŽENA O DRUŽ MED

NAŠA ŽENA O DRUŽ MED

Ja, takole se pa prav lepo vidi, da še tisti redki zdravniki, ki so se res pripravljeni potruditi in z dobro voljo odgovoriti na še tako banalno vprašanje – če pa bereš ta forum, pa je tudi jasno, da tudi o strokovnosti ni nobenega dvoma – niso kaj prida cenjeni.

Žalostno.

Lep dan, dr. Kersnik.

Pravkar sem tudi sama (očitno z veliko zamudo) na forumu Zdravstvo pri nas našla sporočilo dr. Janka Kersnika, kjer piše, da je Naša žena objavila članek, v katerem naj bi, če sem prav razumela, splošni zdravniki po navedbi predstavnika Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije sodili ”v skupino neambicioznih, nedelavnih in slabših zdravnikov”. Prepričana sem, da je dr. Kersnik dokaz, koliko velikodušne prijaznosti in nesebične pripravljenosti pomagati lahko premore tak ”nedelaven, slabši” zdravnik. Poleg tega mislim, da so take izjave tako neprimerne in vase zagledane, da bi težko bile bolj. Samo predstavljate si, da bi bili vsi ”ambiciozni” kot predstavnik ZZZS. Potem bi bili ja vsi specialisti, primariji in predsedniki Rdečega Križa, kdo bi bil pa splošni zdravnik?? Sicer pa pretirano ambiciozni zdravniki kaj lahko postanejo zgolj karieristi, ne pa človek s posluhom za ljudi. Na koncu ne koristijo več nikomur, razen lastni denarnici. Ampak to je očitno tisto, kar je v naši družbi cenjeno.

Zivijo Maja,
popolnoma se strinjam s tabo. Ne morem verjeti, kako so postali nekateri zdravniki-specialisti, ki so bili res zelo dobri, potem ko so sli med zasebnike, zgolj karieristi in nic vec. “Pa se ta stroj kupim, pa se ta stroj prodam. Poglejte ljudje koliko strojev imam…” V ambulati pa te odpravijo kot po tekočem traku. Pa se njihove med. sestre se jim prilagodijo in vse skupaj postane nicvredno. Sicer jih je sam sloves, nekaj naredijo tudi za paciente, a na koncu ne koristijo nikomur vec, razen lastni denarnici.
Res zalostno.

New Report

Close