Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv Naročanje zdravil iz tujine?

Naročanje zdravil iz tujine?

Zanima me, kako je po novem z naročanjem zdravil iz tujine. Včasih naročim zdravila, ki so v prosti prodaji tudi pri nas iz tujine zaradi cene, predvsem iz ZDA. Na uho mi je prišlo, da to ni več dovoljeno. Je to res? In če je res, kakšen je razlog prepovedi, če so učinkovine popolnoma enake, kot pri naših zdravilih v prosti prodaji.

Menda naj bi bilo po novem prepovedano pošiljati zdravila po pošti nasploh. Velja to tudi znotraj EU? Spletne lekarne še vedno delujejo, zato najbrž znotraj SLO ni omejitev. Kako to?

Imam sploh prave informacije?
Hvala vnaprej.

Podatki Carinske uprave Republike Slovenije:

“Uvoza zdravil, poslanih iz tretjih držav prejemniku v EU preko carinske pošte, carinski organi ne omejujejo, kadar je iz okoliščin uvoza razvidno, da gre za uvoz za lastno uporabo prejemnika, in zanje ne veljajo nobene druge omejitve ali prepovedi (npr. zaradi predpisov, ki urejajo promet s prepovedanimi drogami, trgovino z ogroženimi prostoživečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami, varstvo pravic intelektualne lastnine …).

Kar zadeva plačilo dajatev, so pošiljke zdravil v vrednosti do 22 evrov v celoti oproščene plačila dajatev, pošiljke zdravil v vrednosti nad 22 evrov in do 150 evrov pa so zavezane samo plačilu DDV.”

Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Pozdravljeni!

Zanima me ali lahko uvozim iz ZDA zdravilo za psa(Rimadyl)? Ker mojega 13 let starega psa bolijo sklepi pa takšna zdravila večkrat potrebujem.
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem.
lp

Pozdravljeni!
V kolikor bo iz pošiljke razvidno, da gre za uporabo zdravila za eno žival, ne bo nobenih omejitev.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close