Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Narkoza in prehlad

Narkoza in prehlad

Pozdravljeni!
V torek imam laparoskopijo (odstranitev pregrade), kar je seveda pod narkozo. Vendar pa imam manjši prehlad. Na trenutke me malo boli grlo, malo smrkam. Vse je bolj minimalno in sploh ne zastrušujoče. Zanima pa me, ali lahko v tem primeru dobim narkozo? peracija je odvisna od cikla in bog ve, koliko časa bi ponovno čakala na operacijo:(

Mislim, da manjsi prehlad ni ovira za poseg. Ce pa se bo stanje poslabsalo (predvsem vrocina) pa bo operacijo verjetno potrebno prestaviti.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,

bom kar tukaj vprašala. Jaz pa v kraktem pričakujem operacijo škiljenja pod splošno anestezijo seveda in me zanima kako je, če bi imela ravno takrat menstruacijo? Je zaradi tega treba prestavit operacijo? Namreč brala sem, da če imaš M ne smeš pod anestezijo.

Brala pa sem tudi, da če imaš majave ali kariozne zobe, da ne smeš pod anestezijo. Jaz tega sicer nimam, mi pa raste modrostni zob, ki še ni čisto izrasel (le na pol) pa me zanima, če lahko to kaj moti anestezijo ali, če gre lahko kaj narobe?

Hvala in lp

Bolje je, ce v casu operativega posega v splosni anesteziji nimate menstruacije. Posvetujte se z anesteziologom, odlocitev je njegova.

Lep pozdrav, Katarina

Spoštovani,

v petek sem naročena anesteziologu zaradi predpriprav na laparoskopijo, ki bo naslednji ponedeljek. Že prb. 1 teden me muči, mislim, da viroza, in sicer imam temperaturo 36,8 do 37 ter rahlo me tišči v glavi. Zanima me, ali je to še sprejemljiva temperatura za anestezijo, ali bom morala poseg prestaviti? Kaj priporočate za čimprejšnjo ozdravitev? Pijem dokaj veliko čaja z limono in jem tablete Lekadol in Daleron, vendar temperatura pade samo po zaužiti tableti, nato pa spet nazaj naraste.

V naprej hvala za odgovor in lep pozdrav!

Vse, kar pocente, pocnite se naprej. Lahko da gre za vnetje obnosnig votlin, sinusov, svetujem, vam se gretje oziroma tople vlazne inhalacije. Mislim, da boste do petka ze boljsi, anesteziolog pa bo odlocil, ali bo potrebno poseg prestaviti ali ne.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close