Narcis z napako?
Pozdravljema
Hvala ti za zapis…. Kako mi odleže ko mi nekdo potrdi, kar sem sama v tem kratkem času na forumu dojela, spoznala dobro dojela.
Del, kako reagira na spremembo si opisala, kot bi ga doživela z mano. Pa tudi ostalo opišeš kot bi bila ob meni in opazovala kaj se je dogajalo…
Odkar sem se malce ‘izobrazila’ in spoznala kako me vleče v mrežo, kako mu uspe manipulirat in sem začela uvajat spremembe pri mojem obnašanju – reagiranju… Mi je večkrat povedal, da sem se zelo spremenila – pa mi sprva ni bilo jasno – saj sem ostala ista.. Šele sedaj ko sem prebrala tvoj zapis- seveda ker ne reagiram, kot je on pričakoval in se probam ali ne odzvat ali drugače reagirat sem ga uspela malce oddaljit. Ampak so napadi uničevanja – sedaj jim pravim že tako – vedno hujši, ko opazi da se odmikam mu je edini cilj, da bi me zmlel v prah. V zadnjem napadu je prav stiskal pesti in mi zabrusil ,da bo me ubil.
Glede na to, da ima ženo in družino, da ima verjetno svoj krog prijateljev upam, da ko bo opazil, da pri meni ne dobi več ‘hrane’ me pusti pri miru. Čeprav sem prebrala, da naj na to ne upam preveč.
Sem vmes že vprašala pa ni bilo nič o tem zapisano v moji temi in nikjer nisem zasledila po forumu… ali ker so izbruhi sicer redkejši a zato hujši – me je sposoben oziroma ne vem kako naj se drugače izrazim fizično napasti? Ker me edino tega strah, saj imam občutek, da se pripravlja na to, sam z besednimi vojnami opaža da me ne uspe vrčti iz tira.
Še enkrat hvala za vse zapise v moji temi…
Lp
Dobro jutro!
Prebrala sem vse tvoje poste, pa mi nekako ni čisto jasno kdo je ta osebek in v kakšnem odnosu si z njim. Pišeš, da je tvoj sodelavec oz zunanji sodelavec tvoje firme. Popravi me, če ni tako.
Nečesa pa nekako ne morem sprejeti. Pride tipson k vam v službo, celo pijan, pa se dere nate, te zmerja in ponižuje pred ostalo publiko in vi se še smejite. Pa kje to delate, kakšna resna firma pa je to?
Najbolj normalen postopek v takem primeru bi bil, da ga opozoriš, naj neha. Če ne bo nehal, pokličite varnostnika, da ga fizično odstrani. V kolikor ga nimate je primeren klic na pristojno PP, ki ga bo odpeljala na pridržanje do iztreznitve. Potem naj oni presodijo, če je zrel za PPP na Zaloški. Moje skromno mnenje je, da je tvoja reakcija neprimerna. Zakaj bi se izpostavljala in “mirila” nekega pijanega norca?! Te s čim izsiljuje, ve kaj o tebi, kar lahko škoduje tvoji integriteti in karieri? Nekaj bistvenega manjka v tvoji zgodbi.
Nekje si napisala, da je tvoji družini veliko pomagal. V redu, lepo od njega. Ampak je ni pomoči, ki bi opravičevala njegovo obnašanje do tebe.
Še o njegovih grožnjah in potencialni nevarnosti. Obstaja, seveda obstaja.
Pozdravljena kaktus…
Nimam svoje firme, delam kot natakarica dva – do trikrat na teden v času dopustov in bolniških večkrat… v majhnem lokalu v majhni vasi, zraven trgovine, majhnega podjetja in cerkve, kjer vsak vsakega pozna. Lansko leto sva z možem kupila v tej vasi hišo, in od takrat smo se začeli družit – pomagal nama je okoli hiše v hiši.. Torej nismo nobena velika firma z nobel imenom in varnostniki. Sicer nisem vsega še enkrat brala – vendar tega nisem niti nikjer napisala.
Niti nisem vedela, da moram naprej do potankosti opisat svoje življenje in podatke, da lahko sodelujem v forumu.
Do vseh strank ki pridejo k nam se obnašam enako, prijazno, se pogovarjam če mi kdo plača pijačo jo tudi spijem, se usedem k komer koli … Tako je bilo z njim začelo se je z pogovori, pogovori so nanesli, da nam lahko uredi to in ono z hišo, parcelo… Družili smo se z družino doma, ko nisem delala in vsak dan v lokalu, ko sem delala. Če slučajno ni bilo nič za dela je prišel kar tako…. ko sem opazila da nekaj ni vredu, ko je začel namigovat na seks in sem se ga odbila in začela ogibat pa se je začel kazat v drugi luči… Takrat ob izpadih sem se spomnila foruma in tudi začela javljat na forum.
Ja – na žalost cela vas ve kako funkcionira on in njegova družina. Poznajo ga že celo življenje. Sicer ne vem, če vejo da ima MOM – no tudi jaz ne vem sem pa že 99% prepričana. Ja nažalost jih veseli ko ima izbruhe- točno vejo kaj jih bo sprožilo – včasih že to da mi kdo naroči kavo in jo z njim tudi spijem.
Ti pa si mi sedaj napisala, da je to narobe oziroma da je moja reakcija neprimerna – torej naj se zaradi njega ne pogovarjam še z ostalimi ljudmi, naj z njimi ne pijem kave, naj se z njimi ne ukvarjam – točno to on pričakuje…. Da ko se pojavi on, naženem vse ostale in se ukvarjam z njim.. Aja po tvoje bo najboljše da dam odpoved in se odselim z družino?…
Vračam pozdrave!
V tvojih postih so določene nedoslednosti. Dne 20. Oktobra ob 14.41 si napisala //citiram: Ker se bom z njim zaradi službe srečevala do moje penzije – me zanima, če mi je lahko nevaren? Konec citata//. Iz napisanega je sklepati, da je tvoj sodelavec oz. zunanji sodelavec.
V tem postu je “sodelovanje” predstavljeno nekoliko drugače.
Ne vem, zakaj sem te tako razjezila, saj sem napisala samo to, “da je takšno obnašanje do tebe nedopustno”.
Vse dobro ti želim in ne, nikomur ti ni treba ničesar razlagat. Sploh pa ne za sodelovanje na forumu.
Pozdravljena,
glede fizičnega nasilja je tako, da to seveda ne more biti izključeno. Moj NOM-ovec je bil do pred leti zelo veliko na robu tega in to se mu je videlo na obrazu. V vsem njegovem besu in jezi je pobledel v obraz in takrat sem vedela, da moram biti previdna. Vendar mu nisem čisto popustila, nisem mu dala vedeti, da me je strah. Delala sem se še naprej zelo močno in neomajno.
Pomaga torej edino to, da sam sebe emocionalno odklopiš in se zaveš, da ne potrebuješ njegove ljubezni in naklonjenosti. Da se naučiš biti sproščena kolikor se le da ob njegovih izbruhih, mu kimaš… mu tu in tam, ko te s čim obdeluje s povzdignjeno glavo rečeš: aha, a ja, a tako misliš, hm…ali pa: ti kar delaj to…(potem pa nobenega komentarja več, da ga zmedeš). Da mu daš torej jasno vedeti, da te ne more spraviti iz tira in da mu vzbudiš občutek, da si ga prerasla, spregledala. V glavnem svoje obnašanje moraš spremeniti, potem je vse lažje. A treba se je vzdržati vseh mogočih komentarjev, ne smeš se spuščati v prav noben dialog, ko ga on išče na ta njegov znani način. S tem ga izredno zmedeš. In ko s tem nadaljuješ nekaj mesecev, potem spozna, da se je nekaj korenito v tebi spremenilo.
Tebi pa bo pomagalo, da boš še bolj jasno videla, kam cilja z njegovimi pripombami, kaj je njegova manipulacija in na kakšne načine jo vse izvaja. Neverjetno koliko več vidiš s tako prosto glavo. In ko vedno bolj spoznavaš njegovo nepopravljivo naturo – to spoznanje ima tako mogočno moč.
Ostani pa prijazna, to je pomembno. ampak nikakor preveč. Najti moraš tisto mejo, ki bo vzdržala tako rekoč steno med vama. In ne dovoli mu, da bi se pri tebi lahko izpovedoval. Moraš mu dati vedeti, da te to ne zanima. Ker vsakič, ko mu boš ponudila prst, ti bo vzel celo roko. Pa ne samo to, spet bo dobil več moči. Distanca je edina, ki te lahko reši. Ampak, ker imaš takšno službo pač brez prijaznosti ne bo šlo. Pa tudi drugače ne, ker ko bi bila recimo neprijazna do njega, bi on spet vedel, da si v čustvenem neravnovesju in takrat lahko njegove tehnike spet na polno zablestijo. Torej vsakršna čustvena reakcija, vseeno v katero smer je tabu.
Želim ti iz srca, da ti uspe najti svoj mir.
Lp,
A veš kako je težko, ko imaš polno ljudi okoli sebe in on začne na ves glas trosit laži, zmerjat in napadat – OSTATI TIHO, ostati miren in vse požret. Imaš pa prav če me v takem trenutku spravi v kot in mu dam prst on pograbi roko….
Bolj, ko se trudim oddaljit bolj napada. Kar groza me je… več kot preberem na forumu in internetu bolj me je groza kaj me čaka.
Bolj on opaža, da se spreminjam hujši je….
Ja seveda je možno, da te tudi fizčno napade Še posebej, ker ga že pri drugem neprimernem vedenju nihče ne zaustavlja in mu postavlja meja, zato se mu zdi, da se lahko obnaša kakor hoče in da se mu bo vedno uspelo izmuzniti.
Jaz bi mu dala na miren način, enkrat na samem dati vedeti, da takšnega vedenje ne boš več sprejemala in če ti bo še grozil, da boš poklicala policijo. Ko bo to naredil, bi jo res poklicala. Tarkat bo verjetno najprej izbruhnil cel pekel in te bo poskusil spet postaviti v kot ( ubogljiva in sprejemljiva za njigovo bolno vedenje). Če boš ostala mirna in vsakič znova poklicala policijo, če se ne boš pustila sprovocirati in bo začutil, da si močna in odločna v sebi ( to je tisto, kar največ šteje imajo nos za to in so v resnici precejšni strahopetci, ki se hitro umaknjejo, ko začutijo pravo moč) se bo začel umikati.
Vendar lahko na tak način rešiš situacijo zgolj, če si res raspucala sama pri sebi, kaj hočeš in kaj ne in kje boš postavila meje in kaj bo posledica, če bo kdo to mejo prekoračil. V drugem primeru ( če boš malo postavljala meje, malo pa popuščala) pa bo vse skupaj zgolj še večja godlja.
GittaAna
Poglej si videe na youtubu..NEDA RAS..odlični so in marsikaj ti bo postalo jasno.
Narcisi se nikoli ne spremenijo,ne ljubijo in se svoje manipulacije z drugimi (žrtvami) še kako zavedajo.
Edini način,da zmagaš je:
-ignoranca
-popolna ravnodušnost
-čustvena distanca..kot da (za njih) ne obstajaš več!!