Naravni nadomestek za Climaro
Mrka!
Pozdravljena in dobrodošla na forumu. Pozdravljam tvoje razmišljenje o so-naravni usmeritvi in iskreno upam, da boš od nekoga dobila odgovor, ki ga iščeš. Sam ti tu ne morem pomagati niti te kamorkoli usmeriti. Klimakterij je izredno široko in zahtevno poročje ter pokriva kar lepo število strok:
– medicina
– so-naravno zdravilstvo
– psihologija
– sociologija
– antropologija
– pa še bi se dalo kaj najti
Upam, da bo forum pritegnil tudi kakšno strokovnjakinjo ali strokovnjaka, ki se nam bodo pridružili samoiniciativno, ali pa jih bo pritegnilo uredništvo.
Mogoče bi le navedel nasvet, ki mi ga je dal homeopat, ko mi je predpisal homeopatsko zdravilo:
“Nikar takoj ne opustite kemičnega zdravila, temveč morebiti le postopoma. Dobro se opazujte in po občutku sami presodite, kdaj boste začeli zmanjševati količino kemičnega zdravila in kdaj boste prešli ne čisto homeopatsko zdravljenje. Če se vam v tem procesu stanje poslabša, takoj preidite nazaj na 100 %-no kemično zdravljenje. O vsem me sproti obveščajte, a nikar ne opustite rednega stika s svojim izbranim zdravnikom.”
Ta homeopat, ki je bil tudi šolan zdravnik, je bil pristaš t.im. komplementarnega zdravljenja. Tako sem šest mesecev kombiniral in nato tri mesece počasi zmanjševal kemično supstanco, dokler po devetih mesecih nisem prešel na popolnoma homeopatsko zdravljenje. Težav danes nimam več.
V kolikor sem s svojim pisanjem zgrešil, se ti opravičujem in upam, da se bo oglasil nekdo, ki ti lahko da boljši nasvet.
Mrka!
Če resno razmišljaš o so-naravnam zdravljenju, potem bi predlagal strpnost, počasnost n premišljenost. Namreč, pri so-naravnem zdravljenju ne gre le za to, da kemično substanco v zdravilu zamenjamo z so-naravno. Tu gre za veliko več. Kemično zdravljenje ponavadi zdravi le simptome, so-naravno pa vzroke bolezni. Zato ni dovolj le zamenjava substane. problema se je potrebno lotiti holistično, to je celovito, oziroma celostno. To-vrstno zdravljenje, ki vključuje tudi in predvsem samo-zdravljenje zahteva odločitev cele osebnosti, da bo stopila na pot neke spremembe. Kako je s tabo na splošno ne vem, to veš ti. Kakor koli že, vendarle dobro premisli, predvsem pa bodi poštena do same sebe. So-naravna zdravljenja namreč upoštevajo, da je bolezen globlja, kot pa se kaže na materialni, oziroma telesni ravni. Ne-malokrat ljudje spremenijo slog življenja ( mišljenje, čutenje, prepričanja…itd), da kaj več ne rečem. In šele takrat, ko pridemo vzroku do dna, so rezultati lahko trajni, sicer lahko le potujemo od substance do substane, uspeh pa je le kratkotrajen ali pa ga enostavno ni. Da te malo potolažim, slog življenja je moč spremeniti, ne da bi okolica kar koli opazila, vsaj radikalnega ne. Razen to, da si kar naenkrat zdrava, bolj pozitivna in ustvarjalna.
Naj še kaj dodam? Najbrž nič posebnega. Morebiti obisk splošne knjižnice, kjer ti bo prijazna knjižničarka kakšno pametno poljudno, pa vendar strokovno literaturo. Sam trenutno prebiram knjigo z naslovom:” Zdravilna moč sadja in zelenjave.” Neverjetno kaj lahko človek doseže že samo s spremenjenim načinom prehranjevanja. Da o načinu mišljenja niti ne govorim. Če pa se odločiš stopiti na pot so-naravnega celostnega zdravljenja bodi pozorna na dejstvo, da je med t.im altenrativnimi zdravilci ogromno šarlatanov in zapeljivcev, ki jim je denar prvo. Tudi na račun pomoči potrebnih ljudi. Zato pred besedo zdravljenje rad zapišem besedico samo, se pravi samo-zdravljenje. Pa srečno, Mrka.
Ma kakšno dobro ozaveščanje in pisanje,hvala.Sama sem pri prehrani zelo stroga,rada posegam po kakovostni zdravi nešpricani hrani(sadju in zelenjavi) in ne boš verjel,da ko se sprehajam po marketih,da enostavno nimam več kaj kupiti,ker skoraj ni ničesar več zame.povsod so prisotni razni (Eji) konzervansi.
Ljubim naravo, se sprehajam in pobiram gozdne sadeže, kot so gobe,šipek,glog,črni trn,koprive in skratka vse kar vem,da je užitno.Delam si sokove… in ravno to me je pripeljalo do tega,da se ne bi več zastrupljala z raznimi kem. zdravili,še posebej zato,ker sem antitabletarka.
Tudi take literature imam veliko,med drugim tudi to knjigo,ki jo omenjaš.
Skratka mislim da sem na dobri poti,čeprav ti dam prav,da gredo te stvari zelo počasi in premišljeno.
Hvala za vse povedano,čau,primorka MRKA
Ma oštja Mrka, s tem odgovorom si me še bolj razveselilal kot s prejšnjim. Vesel sem tvoje poti. Zdaj vem, da nas je vse več in več, ki se začenjamo zavedati enosti z vsem živim ter to, da nas kemija kot tujek, vnesen od zunaj v naše telo oddaljuje od našega bistva. Res je, da nam lahko kemija v akutni situaciji reši življenje (meni je), a na dolgi rok se ne obnese. Podobno kot alkohol, ki na kratki rok prinese dobro razpoloženje, na dolgi rok pa je slika čisto drugačna. Če pa človek svoje telo navadi na premanentno pristonost kemije ali alkohola, mora s tem postopno nehati, saj t.im. šok-terapija lahko povzroči več škode kot koristi.
Prepričan sem, da boš z vztrjajnjem na svoji poti našla so-naravni nadomestek, ki ga iščeš, saj kdor išče, ta najde. In ko ga najdeš ne pozabi na so-trpinke, ki ga mogoče tudi iščejo ter obelodani svoje spoznanje, mogoče celo na tem forumu.
Seveda,vsekakor bom z svojim raziskovanjem in vstrajnostjo,da najdem iskano, kadar to bo, obelodanila na forumu,tako upam,da bom razveselila na stotine nežnih dušic in razklrila naravno zadevico,s tem bom pomagala sebi,drugim sotrpinkam in žal, odškrnila nekaj cvenka farmaciji in njihovim pristašem.
Lep primorski pozdrav Felixx,(v nedeljo grem obirat oljke…)
MRKA
Mrka!
Poleg “noone si edina”, ki si se opogumila , vsaj za zdaj, sodelovati na forumu o klimakteriju. Obena zastavljam isto vprašanje in dilemo, za katero menim, da je za klimakterij odločilna. Spodaj navajam vprašanje zastavljeno “noone”, ki je omenila forum “Starejši so modrejši.”
Noone!
Omenila si forum : “Starejši so modrejši,” pa sem malo pokukal. Vse kar sem prebral, mi daje ravno drugačen občutek. Kakšno je kaj tvoje mnenje, glede na pregovor, ki sem ga nekje prebral:
Norost je bolezen, katere vzrok je mladost, zdravilu pa se reče starost.”
Sprašujem iz ene same misli: ali lahko mi, ki šele prihajamo v obdobje imenovamo “klimakterij” , ali pa smo vanj ravno zakorakali, prekinemo s serijo tragedij, tako osebnih kot družinskih, ki so opisane v omenjenem forumu? Seveda z lastno modrostjo in ne s čim drugim.
No Mrka, pa še tukaj moj odgovor. Upam, da ti bo kaj pomagal, tako kot je meni naravna progesteronska krema.
“Me veseli, da je končno nekdo načel temo naravne progesteronske kreme in njene vloge pri ženskih težavah. Že pred nekaj leti, v mojem 44.letu sem se začela boriti s težavami predmeno pauze. Brala sem veliko o škodlivosti nadomestnega zdravljenja s hormoni, pa sem vendar podlegla kemiji, ki mi jo je špredpisala moja ginekologinja. Po nekaj mesecih jemanja teh nadomestkov sem dobila napade povišanega krvnega tlaka, zaradi česar sem nekajkrat končala na urgenci, grozno sem se zredila, težave pa niso izginile. Prenehala se z jemanjem in začela iskati alternativo. Prve informacije o naravni progesteronski kremi sem dobila na hrvaškem forumu in, ker so me uporabnice prepričale v njeno učinkovitost, sem jo tudi sama začela uporabljati. Pred tem sem prebrala vse živo o tem, prebrskala splet in se oborožila z znanjem o tej temi.
Eden najbolj znanih raziskovalcev, znansvenikov na področju naravne progesteronske kreme je zdravnik dr.John Lee(umrl je l.2003). Preko 30 let se je ukvarjal z raziskovanjem učinkov naravne prog.kreme na svojih pacientkah. Svoje izsledke je objavil v knjigah “What your doctor may not tell you about premenopause” , “What your doctor may not tell you about menopause” in ” Hormone balance made simple”. Vse knjige sem si na Amazonu naročila in jih na dah prebrala. Odprla so se mi nova obzorja v zvezi s pomembnostjo progesterona pri hormonskem neravnovesju ženske, o škodljivosti jemanja nadomestnih(umetnih) hormonov.
Naravni progesteron se pridobiva iz divjega Jama, ki raste v Ameriki in vsebuje kemijski element diosgenin. S konzumiranjem te rastline ne moremo dobiti v telo progesteron, pač pa ga predelajo v laboratoriju. Potrebo je paziti, da pri nakupu kreme, ki se lahko dobi edino v tujini, ne kupimo izdelka, na katerem piše, da vsebuje divji jam, ker na ta način ne bomo dobili v telo naravni progesteron.Obvezno mora na etiketi pisati vsebnost USP progesteron, in sicer ga mora biti od 400 mg USP v kremi, da je dovolj učinkovita.
Sama kremo naročam na angleški spletni strani .[www.vitasunn.co.uk] in plačujem s plačilno kartico preko pay pala. Do sedaj nisem imela nobenih problemov. Mažem se 5 mesecev. Bila sem na hormonskih testih v Ljubljani, ker že dve leti nisem imela menstruacije in sicer pri mojih 48 letih. Testi so pokazali, da sem v meni. Vse skupaj sem pokazala moji ginekologinji, katera je tudi potrdila, da gre za meno. Vprašala sem jo za mnenje glede naravne progesteronske kreme. Je ne pozna, glede uporabe pa je komentirala, da sicer dvomi v njeno učinkovitost, hkrati pa škoditi ne more. No tako sem začela z njeno uporabo. Rezultat:izginilo,depresivno razpoloženje, izginile bolečine v sklepih, povrnila se je želja po spolnosti, povečala vlažnost nožnice, prejšnji mesec pa sem zopet dobila menstruacijo. Tako da vam iz prve roke povem, da deluje. Sama naročam kremo iz Anglije, ker je to podjetje na seznamu od dr.Leeja, katerim je za zaupati.
Če koga še kaj zanima,me kontaktirajte, lahko tudi na zasebno sporočilo.
LP JERNEJA
Mrka!
Ker menim, da se moj komentar Jerneji nanaša tudi malo na tvoje iskanje, ga v celoti pripenjam.
lp
Jerneja!
Lep pozdrav in dobrodošlica tudi tebi. Lepo, da si natančno opisala kaj in kako z iskano kremo. Prepričanesem, da nisi pomagala le 12ana12 in Mrki, temveč (pre)mnogim so-trpinkam. In kaj naj kot moški sploh še dodam?
Bravo moje dame!
Kot moški, ki sem načel to, skoraj tabu temo sem upal, da bom uspel pridobiti v diskusijo tudi kakšnega so-trpina, a kot vse kaže, ste ženske pogumnejše. Nič ne de. Morda pa se kak kranjski Janez le opogumi in prizna, da je tudi on krvav pod kožo.
Torej, asm sem malo pobrskal po knjižnici med novostmi in danes naše kar nekaj od iskanega:
a) najprej knjiga, ki je še posebej razveseljujoča, saj je plod domače pameti:
Franc Smrdel: Za vsako bolezen rožca raste- tnek platnice A5 format
stran 35 – hormonske motnje
stran 60 – menopavza
b) Readers Digest (zbornik): Naravna zdravila- trde platnice-A4 format
– stran 289- Menopavza
– in kaj mi je pri tej knjigi všeč? Še posebej všeč? Po vsakem nasvetu piše dodatni nasvet, ki je zelo drugačenm od tistega, ki ga poslaušamo po reklamah: “O težavah..bla bla…ali farmacevtom”. Tu piše čisto drugače: “Posvetujte se z zdravnikom ali terapevtom naravnega zdravljenja”
c) Walter Pedrotti: Zeliščni prirpavki za boljše življenje – mehke platnice-A5 format Tu avtor ne govori posebej o menopavzi, a če pogledamo kazalo se mi zdi,da se glede na težae da najti marsikateri nasvet za lajšanje ob uporabi zelišč, ki jih imamo več ali manj vsi doma.
Vse tri knjige so glanc nove, še tople od tiskanja. Prijetno branje, upam, da kaj najdete zase.
V roke mije prišla zanimiva knjiga, še posebej za tiste, ki iščejo sonaravni način življenja in gledajo na doseganje zdravja in ravnovesja dolgoročno. Naslov knjige je zelo preprost: VODA. Avtor, zdravnik Dr. Fereydoon Batmanghelidi trdi, da je za marsikatero težavo in bolezen kriva nezaznana dehidracija telesa.
Naše celice so prerepdene s kanali premera 0,3 nanometra. Ti kanali preskrbujejo naše notranje organe in žleze z notranjim izločanjem z vodo, ki je temeljenag pomena za delovanje teh organov. Vendar skozi te kanale lahko preide le voda, ki je “razbita” na molekule. Se pravi vsaka molekula zase. To pa je možno le, če uživamo vodo kot vodo in ne kot sestavni del čajev, sokov, juh in podobno. Tako preko dneva zaužijemo veliko tekočine, a so naši organi še vedno žejni. Ker so trajno dehidrirani, počasi začnejo narobe delovati in na koncu odmrejo. Tako zbolimo za (premnogimi) boleznimi samo zaradi pomankanja vode. Tipična taka bolezen je po njegovih trditvah tudi sladkorna boleuzen, saj vranica zaradi dehidracije najprej narobe deluje, nato pa še odmre.Tudi strdke in holesterol v krvi bi lahko po njegovem prerepčevali z zadostnim pitjem čiste vode. In kaj ima njegova knjiga opraviti z našim forumom o klimakteriju?
Ko navaja 46 razlogov za pitje vode, na strani 51 navede pod številko 36, naslednje:
Voda blaži predmenstrualne bolečine in vročinske navale.
Pod številko 39, pa zapiše nekaj za moške:
Dehidracija preprečuje nastajanje spolnih hormonov, kar je eden glavnih vzrokov za impotenco in izgubo spolne sle.
Torej, ker žleze dobijo premalo VODE, napačno delujejo. S svojimiraziskavami ponuja zelo enostaven in sonaravennačin uravnavanja hormonov v telesu.Na samem začetku 6. poglavja na strani 75 pod naslovom “Na novo odkriti znaki za žejo,” pa navaja in razlaga simptome, ki se v klimakteriju bodisi pojavijo, bodisi potencirajo:
– občutek utrujenosti brez pravega vzroka
– občutek obrazne vročice
– občutek razdražljivosti in prevelike vzkipljivosti
– občutek tesnobnosti
– potrtost, občutek, da nismo dovolj dobri
– občutek depresivnosti
– občutek težke glave
– motnje spanja, posebno pri starejših
– jeza in vzkipljivost
– nerazložljiva nepotrpežljivost
– pomankanje pozornosti
– kratka sapa pri sicer zdravih ljudeh
– sla po industrijskih pijačah, kot so kava, čaj, gazirane in alkoholne pijače
– sanje o morjkih, rekah in drugih vodah
Njegov recept je zelo enostaven: piti preko celega dne, tudi ko mislimo, da nismo žejni. Ko začutimo žejo, je že nakj narobe. Še bolj narobe pa je, da potem ne pijemo vode, temveč sokove, čaj in tako dalje.
Pozdravljena Jerneja!
Ali je to ta prava krema : Emerita Pro-Gest Paraben-Free Progesterone Cream 56ml (2oz.) tube na spletni strani http://www.vitasunn.co.uk
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Vesna.
Še eno vprašanje za Jernejo!
Jaz sem naredila hormonske teste s slino, ki so pokazali, da sem v meni. Imam namreč premalo estrogena.Sem razdražljiva, rahlo depresivna, nespečna, brez libida, imam suho nožnico. Menstruacija je zelo slaba čeprav traja 5 dni.
ESTRADIOL: 1,2 pmol/l
PROGESTERON : 70 pmol/l
Jerneja mogoče veste ali bi tudi meni pomagala progesteronska krema tako kot pomaga vam. Kje v Ljubljani delajo hormonske teste, je to Adrialab.
Hvala za odgovor in lep pozdrav. Vesna.
Vesna v Adrialabu delajo teste iz krvi, to pa ni enako kot iz sline, ki jih ne delajo.
Ne mešajte preverjanje hormonov iz sline in iz krvi ali urina.
Hormoni v krvi nihajo, njihova vrednost se nenehno menja, veliko jih je vezanih na proteine, torej so neaktivni.
Idealen je pregled hormonov iz sline.
Moje težave so bile preveč kilogramov, slabo razpoloženje, suha nožnica, koža, lasje, nezanimanje za različne stvari, Skoraj nič več nisem jedla vendar nikakor nisem mogla shujšati. S prijateljico, ki je imela vročične napade, menjajoče razpoloženje, nič energije…Zdravniki nama niso pomagali oz. le z hormonsko terapijo, ki pa je nisva želeli. Rekli so mena in to je to.
Preko znanke iz Novega mesta sem stopila v stik s holistično zdravilko iz Ljubljane, ki nama je pomagala, da sva si iz sline analizirali spolne hormone. Vzorec sline pošlje v angleški laboratorij, kjer na podlagi izvidov pripravijo določeno bioidentično hormonsko kremo. Kreme pripravljajo po recepturi svetovno znanega zdravnika dr. Leeja.
Po mesecu mazanja sem dobila željo po osvajanju naših hribov, moje razpoloženje se je izboljšalo, lasje, koža in nožnica niso bili več tako suhi kot prej. Do danes sem shujšala že več kot 10 kg. Ker sem imela preveč estrogena preprosto nisem mogla.
Prijateljica nima več oblivov in je s kremo prav tako zelo zadovoljna, saj ji je vrnila voljo do življenja.
Mislim, da imajo na FB-ju svojo stran (Zavod za prehrano) ali pa mi pišite za njen tel.
Veliko zdravja vam želim v letu 2011.
Jaz sem srečna in zelo hvaležna, da sem si ga končno povrnila.
Urša
Pozdravljena Urša!
A je to mogoče Holistični center v Ljubljani, na Celovški 142. A mogoče veste če se pri njih dobi tudi estrogensko kremo. jaz imam namreč premalo estradiola, progesteron pa je na spodnji meji. A tudi kortizol, ščitnico in DHEA preverijo v slini ali samo spolne hormone (estrogen in progesteron.
Koliko pa stanejo ti hormonski testi s slino ?
Srečno pa veliko zdravja tudi vam v letu 2011.
Vesna.
Tako je, to je Holistični center na Celovški, najbolje pa, da pokličete in se naročite, ker so precej zasedeni. (030 692 730)
Jaz sem si izmerila hormone že septebra in je bila cena 85 eur, dobila pa sem tudi kremo.
Mislim pa, da so imeli zdaj neko akcijo, da bi bili ljudje bolj ozaveščeni o tem problemu in kako si lahko pomagamo na naraven način.
Kremo sem tudi kupila preko njih in kot že napisano, mi je vrnila voljo do življenja.
Vesna in druge sotrpinke, veliko zdravja vam želim v 2011 !
Urša
Pozdravljeni,
že nekaj dni kolebam ali bi si nalepila tisti obliž ali ne,pa sem si rekla,da pogledam na forum kaj je novega.In glej ga zlomka,prebrala sem zelo razveseljive novice,debate in nasploh dobila vse tiste razveseljive novice,po katerih sem hrepenela.
BRAVO vsem,ki ste se še zame potrudile in našle cel kup zanimivih napotkov.
Tako,tudi sama si bom dala preveriti svoje hormonsko stanje in evo…morda bom končno našla tudi zase rešitev in se rešila Climare.
Hvala vsem,ki dostopate na tem forumu in tako nesebično pomagate vsem nam.
Lep pozdrav, Mrka
Pozdravljene,
Poskusite še nekaj naravnega, učinkovitega, meni je pomagalo. Potrebujete le par minut vsak dan.
Sezanila sem se pri Jogi obraza, ponovno sem začela prakticirat, ko sem pri listanju v knjigarni naletela na knjigo Manatk Chie: TAO Ljubezni, nega ženske seksualne energije:
POLOŽITE DLANI NA PRSI IN SI JIH MASIRAJTE, 32 X S KROŽNIMI GIBI NAVZVEN IN 32 X NAVZNOTER.
PO PAR DNEVIH JE PRENEHALO POTENJE in spet sem dobila menstruacijo. To počenjam 1x na dan.
Uživajte, Sonja
Pozdravljene
Tudi jaz sem imela podobne težave…izguba menstruacije, nabrani kilogrami, depresije in slabo počutje, nezanimanje za spolnost, prebavne težave…izmerila sem si hormone iz sline in zaradi pomanjkanjja progesterona sem naročila naravno kremo.
Mažem se 2 meseca in naj povem, da je moje počutje veliko, veliko boljše, imam več energije, prebava se je uredila, ponoči se nič več ne znojim…
Res sem vesela, saj sem že skoraj obupala.
Lep pozdrav,
Mojca