“naravni načini” spopadanja z depresijo?
Kakor vemo je glavni vzrok za nastanek depresije pri človeku kemično neravnovesje v telesu oz. v možganih.
Zanima me ali obstaja še kakšen bolj “naravni” način za odpravljanje teh problemov, kot pa samo s tabletami?
Kako je z endorfini (hormoni “sreče”), ali se da na kakšen način vzpodbujati izločanje teh hormonov? Prebral sem, da se izločajo z masažami, spolnimi odnosi, elektrostimulacijami (do okoli 10Hz)…
Res me pa zanima ali je možen še na kakšen način bolj naravno doseči večje izločanje tega hormona in ostalih kemičnih snovi, za katere je ugotovljeno, da pomagajo za izboljšanje splošnega psihičnega počutja (občutek sreče, veselje, občutek da zmoremo premagati ovire…).
Seveda ni tukaj samo endorfin, so tudi druge sestavine. Zanimajo me vsi načini oz. vsaj “glavni” stimulansi, ki bi povečali izločanje teh snovi.
Pred nekaj leti sem jemal efedrin (nevarno sestavino, ki je prepovedana zaradi velikih negativnih str. učinkov), kateri mi je nekako “pomagal” pri mojem hujšanju. Poleg vseh stranskih učinkov mi je efedrin tudi dal nekakšen občutek “mogočnosti” oz. občutek da lahko premagam svoje ovire, da zmorem doseči svoje cilje, hkrati sem pa imel seveda tudi ogromno energije (to je glavni namen efedrina), tisto kratko obdobje jemanja efedrina se mi je celo poznalo na izboljsanju ocen v šoli, ker sem imel nekakšen zagon za vse, učiti sem se lahko spravil brez priganjanja, pozoren sem bil…. To je bil bolj nekakšen “opijski” učinek, ker je potem, ko je efedrin v telesu popustil, ta občutek izginil.
Sedaj pa sem zasledil in prebral, da sem ta občutek imel ravno zaradi tega efedrina, ki mi je baje povečal izločanje endorfina in podobnih snovi.
Poznam pa tudi kolegico, ki je zelo kratek čas poskusila jemati efedrin, ampak je nanjo zelo negativno vplival na psiho, ker je rekla, da je takrat imela nekakšne izpade, izbruhe jokanja brez razloga, ipd…
Zgleda da to zelo različno vpliva na različne osebe.
Ne pijem kave, energetskih pijač se pa poskušam izogibati. Opazil sem na sebi da sem dejansko brez energije, ob slabemu vremenu se to stanje še poslabša, ki se mi je kdaj pa kdaj celo poslabšalo v depresijo.
Namen mojega tega pisanja je ta, ker bi rad ugotovil, na kakšen način bi lahko bolj “naravno” pospešil izločanje teh snovi katere mi očitno v telesu primanjkujejo in so pri meni glavni razlog za t.i. žalost oz. apatičnost.
Upam da vam nisem prevzel preveč časa, ko ste brali to moje vprašanje…
LP,
Vinc
Sama se že kar nekaj časa izobražujem na področju naravnih dodatkov, ki imajo zdravilne učinke na organizem. Moram vas razveseliti. Namereč, obstaja način, kako se spopasti in pomagati organizmu, da se izogne ali izkoplje depresiji in podobnim občutkom. S pravilno kombinacijo 100% naravnih dodatkov k prehrani (vit. in minerali) je uspeh zagotovljen. Iz izkušenj vam lahko zagotovim uspeh. Ne samo to, tudi energetsko se bo vaša raven dvignila.
Dajte me kontaktirat na mail, pa sem vam na voljo za dodatne informacije.
POzdravljeni,
kar se tiče naravnih “zdravil” ima svoje mesto v strokovni literaturi šentjanževka.
Pri blagih depresivnih epizodah lahko pomaga marsikaj: uravnotežena prehrana, izpostavljanje soncu, redna telesna aktivnost in podobno.
Čudežnim ozdravitvam sama nisem bila priča (bi bila zelo rada). Ima pa svoj kratkotrajen učinek tudi placebo (neaktivna učinkovina), sugestija. Včasih je učinek celo primerljiv z aktivno učinkovino, načeloma pa zelo hitro mine.
Bodite previdni, da ne boste svojemu telesu naredili več škode kot koristi.
lp