Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! naravni lak za zaščito lesa

naravni lak za zaščito lesa

Hojla forumovci,

kupila sem nelakiran les za mizo in bi ga rada premazala z nečim.

Kje v Lj dobim naravni, prozorni lak za zaščito lesa?
Kateri lak je to? in da je eko:-)))

Hvala

Pozdravljena lakirka,

predlagam ti nanos laka za parket na vodni osnovi in to najmanj tri premaze. Pri lakiranju se drži navodil…brušenje po vsakem lakiranju razen seveda zadnjega nanosa. In prah od brušenja počisti do zadnjega prahca, sicer končni izdelek ne bo kot gladka šipca.
Reklame za proizvajalce nebi delal, saj je pri nas ponudnikov dovolj. Edina zoprnija ki se ti zna zgoditi pa je ta, da lahko stanovanje kakšne dva do tri dni “prijetno” diši po amoniaku. Torej poizkušaj od prodajalca dobiti zagotovilo, da je zadeva brez vonja. Na vsak način pa se v končni fazi razdiši….

Veselo na delo, kaj naj ti rečem drugega.

Pozdrav,
Mag dom
Gorazd.

Kaj pa olje namesto laka?

100 % naravne voske in olja lahko kupite pri Gnezdu v Kranju, ali pa po pošti po povzetju.

www.gnezdo.si

naravni lak diši po amoniaku?

poglej še firmo amal. oni imajo tudi lake na vodni osnovi, pa nič ne dišijo/smrdijo, ko z njimi lakiraš. sem lakirala tla – deske z njim.

Hmm, sem še enkrat prebral tole staro temo. In oprosti, ampak nikjer nisem zapisal, da naravni lak diši po amoniaku. Govorim o laku na vodni osnovi.

V podjetju ki ga omenjaš pa v resnici prodajajo dokaj kvalitetne izdelke. Zato lahko mirne duše potrdim, da sem bil s tistimi, ki sem jih uporabil pri svojem delu zadovoljen.

Lep pozdrav,
Gorazd

naslov teme pa je NARAVNI LAK. 🙂

sicer pa jaz ne želim delat reklame za nikogar. jaz sem ga pač uporabila doma, pa njihove barve tudi in sem zadovoljna z izdelki. smrdijo pa ne. 🙂

Glede na to, da so naravni laki, ali so cene zelo visoke v tej trgovini

jaz vse kar je od amala kupujem v njihovi trgovini v ljubljani, ker je bistveno ceneje kot če kupim v merkatorjevi tehnični trgovini ali v mavrici. tukaj je link od laka http://www.amal.si/laki.html koliko je na njem “naravnega” je vprašanje, ne smrdti, redči se z vodo, čopič se pomije z vodo, zame to pomeni, da ni neke hude kemije v njem. glede na to, da so včasih mazali les z oljem pa mislim, da je olje najbolj “naravno” sredstvo zaščite lesa. tega ase sicer ne prakticira, razen v starih hišah, kjer imamo lesene pode – ne parket, pač pa deske.

Laneno olje se tudi uporablja za zaščito lesa.

New Report

Close