Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost naravni ciklus in ZAMRZNJENČKI

naravni ciklus in ZAMRZNJENČKI

Punce pozdravljene,

obračam se na vas, ker vem da mi boste najbolj znale svetovat in obrazložit…..
Marca oz aprila sem bila prvič v postopku ICSI, žal neuspešen glede +, sva pa uspešno prišla do zamrznjenčkov (5). Zaradi hude hiperstimulacije, so se odločili, da grem po zamrznjenčke v nestimuliranem postopku….zdaj pa me zanima sledeče:
vem da moram poklicati prvi dan menstruacije in baje da tam 9.dan pridem na prvi UZ…. to je ok, sam kaj pa potem??? Bom morala hoditi vsak dan na UZ??? Skrbi me tudi endometrij, ker sem ga imela v stimuliranem postopku samo 7mm. Berem tudi, da dobi veliko žensk Estrofem, to naj bi tudi bilo za debelitev endometija??….Tako me je strah, da mi spet kaj zašuštrajo in da se spet vse skupaj zavleče….Menstro imam ponavadi na do 35 dni….se pravi, da se bo vse skupaj lahko vleklo, do ovulacije in potem….da mi še ne zadanejo pravi čas….. Si niti ne predstavljam kako vse skupaj zgleda….v naravnem ciklusu….Kdaj izveš ali so bili zamrznjenčki uspešno odmrznjeni….. Toliko vprašanj in toliko strahu imam v sebi…..zaradi slabe izkušnje prvič, me je sedaj strah in imam dvome ali bodo tokrat pravilno reagirali….

Punce prosim vas za kakšno izkušnjo, predlog, nasvet….

Lep sončen pozdrav in upam da vam ni prevroče ;)))

Jaz sem hodila već kot en teden, vsak dan. Mučno. Potem so pa po moje za en dan zamudili ovulacijo, ampak kaj češ.
Čakanje na odmrznitev je pa spet poglavje zase, mučno da je kaj. Ampak glede na to da jih imaš več zamrznjenih sigurno ne boš šla sama domov.

Ojoj, vsak dan??? Hmmm, kako je bilo pa s službo, namreč jaz nisem iz Lj…. To je pa malček smotano, ampak se bo treba nekej zorganizirat. Mah peljala bi se na mars in nazaj, sam tale služba nam pa vedno dela preglavice, kajti zamenjat ne moram, ker delam samo v dopoldanskem času, pa še delo, ki mora biti vsak dan sproti narejeno…..že kar vidim od šefice fris…..
Samo zakaj pa tolko časa rabijo vsak dan gledat?? Saj se vidi da, ne vem vsaj en teden še ne bo ovulacije???

Lp

Zdravo!
Jaz sem imela 1. IVF marca letos in je bil prav tako neuspešen. Pridelalala sva pa 4 zamrznjenčke. Junija sem šla po prvega in sicer v naravnem ciklusu. Postopek je res dolgotrajen. Prvi dan prideš tja, kjer ti vzamejo kri in glede na višino estradiola v krvi ti povejo kdaj moraš priti na prvi UZ. Jaz imam menstruacijo na 24-25 dni in se to smatra za bolj kratek ciklus tako, da sem že ta prvi dan morala tudi na UZ (in to šele po 12. uri, ker šele takrat dobijo izvide iz laboratorija. Ampak to je samo ta prvi dan.). Potem pa vsak dan najprej kri (čakaš v vrsti), potem pa UZ (čakaš še v večji vrsti) vse do ovulacije. Jaz tudi nisem iz LJ in sem imela s službo kar velik problemov. Kri začnejo zjutraj jemat šele ob 7.30h ali celo malo kasneje in potem, ko prideš do UZ je tam že taka vrsta, da je joj. Jaz pred 9.uro nisem nikoli zaključila.
Glede zamrznjenčkov je pa takole. Ko prideš tja, ti povejo, da so začeli z odmrzovanjem in potem čakaš kakšno uro ali dve in šele potem izveš ali je bila odmrznitev uspešna.
Meni so, ko sem bila “na mizi” povedali, da eden ni preživel in da je potem odmrznila drugega. Žal se tudi tisti ni prijel. Grem septembra po zadnja dva. Imam pa eno vprašanje v zvezi s tem. Ostala sta mi dva Z, ki sta zamrznjena v isti slamici. Kako pa je v tem primeru z odrznitvijo? Kaj če en ne preživi odmrznitve, drugi pa? Sploh potem delajo ET?
Upam, da bo september uspešnejši za nas.
Lep sončkast dan,
D.

Tudi jaz sem bila v naravnem postopku z zamrznjenčki. Vsak dan sem hodila na UZ, vsak dan so mi kri vzeli in vsak dan sem delala urinski test ovulacije. To je trajalo 9 dni. Vsak dan sem se vozila 45 km v eno smer. Na koncu so mi pa postopek prekinili, ker folikel ni in ni hotel počiti. Mi je to bilo bolj naporno, kot pa dajanje inekcij in punkcija.

Pozdravljene,

kakor sem bila vesela, da bom imela postopek brez stimulacije, me je zdaj strah kako bo vse skupaj potekalo. Poskusim se naravnati, da pač kar bo mati narava dala bo pač dala; če ne bo ta mesec bo pa naslednji. Samo hudič je ker te psihično zdela. Tako kot praviš Gupika,se trudiš, vsak dan si na poti, potem te čaka še služba in na koncu se še lahko izjalovi.
Kaj vse gre v naravi lahko narobe…..
Gupika bi te vprašala, kako to da folikel ne poči??? Zakaj se to naredi?? Katere so še nevarnosti, da ti ne vstavijo Pingote (poleg da ni uspešna odmrzitev) ???
Mogoče se vam moja vprašanja zdijo smešna, samo vsaj tukaj res lahko vse vprašaš in poveš resnično kaj te muči.
donda, jaz sem tudi imela prvi ICSI v marcu….samo jaz sem rabila veliko počitka zaradi hiperstimulacije. Pa še sedaj ne vem če je doli vse ok, ker me jajčniki bolijo, pa ne glede na to ali imam mensto ali ovulacijo ali pa popolnoma nič. Ma bomo vidli kaj bodo rekli naši znanstveniki ;)))
Ja in glede teh slamic….. sploh ne vem zakaj dajejo po dva hkrati, no vsaj mal bi lahko pogledal strukturo ženske…. namreč v prvo če ne bi imela hiperstimulacije, so meni mislili vstaviti dva, pa mi je blo tako čudno, strah, kaj da se dva primeta??? Ne vem jaz sem po strukturi majhna in niti 50kg nimam….. tako da ne vem kako bi to zgledalo…..
Noh zdaj pa sem že zašla, malo sem se morala spovedati….

Punce vse ste super in želim vam same ++++

Meni folikel ni počil v teh dneh, ko sem hodila na UZ. Na koncu verjetno poči, ampak smo zamudili tiste idealne pogoje za vgnezditev in zato raje prekinejo postopek. To je bil moj edini postopek z zamrznjenčki tako, da ne vem kaj še lahko gre narobe, saj se nisem preveč informirala o teh stvareh. Naslednjič grem pa tako v stimuliran postopek z zamrznjenčki in bomo videli kaj bo.

Koliko dni po stop injekciji je ETZ? Sem v naravnem ciklu, stopko sem dobila 12.10., na ETZ sem naročena 20. 10. in se mi zdi malo pozno….

Hvala za odg.!

kinks, jaz razumem tako:

dan stopke, potem nasl. dan nič, in potem nasl. dan je punkcija – to bi bilo če bi bila stimulacija

torej 12-stopka, nasl. dan nič-tako kot pri stimulaciji, ko si dan po stopki nič ne damo-13, 14- bi bila punkcija-to je dan nič, pri meni ko sem imela ETZ brez stopke v naravnem ciklusu, je bil to dan nič, ko je folikel počil, nato čez 5 dni ETZ in bi bil 20.10. (če si jih imela zamrznjene na 5. dan)

edino tako pridem do datuma 20.10., pa vseh mojih vedenjih, naj me katera popravi če ni prav!

kaj si na GK LJ? koliko dni pa si hodila na UZ?, meni je bilo pri ETZ bolj mučno hoditi na UZ+kri, 6 dni zapored, kod pa stimulacija, kjer sem bila na UZ le 2x

pa če kateri bo v pomoč iz GK LJ pri ETZ glede čakanja na kri in na UZ:

jaz sem se letos dvakrat za ETZ vozila v eno smer na GK LJ 70 km, in sem bla že gor ob cca. 6.30, da sem si na UZ rezervirala vrsto in bila nekje na vrsti za UZ okoli četrte v vrsti, potem sem tam pustila torbo, kar eno tako sem si pripravila, ali pa jakno in hodila sem ter tja med UZ in hodnikom, kjer vzamejo kri, da sem si hrkati držala še vrsto za kri

ko so začeli z odvzemom krvi sem bila prva na vrsti, ponavadi je šel zdr. še pred odvzemom na UZ, ker je itak v tisti sobi za sestrski prostor, in ga vidiš, če si na hodniku in čakaš

no, torej sem prva ali druga dala kri, in šla takoj na UZ, kjer me je v vrsti čakala ali torba ali jakna, in tiste punce, ki so bile za mano, so me itak že videle zjutraj, ker sem vedno ko sem čakala za vrsto za UZ, počakala, da sta prišli vsaj dve punci za mano, da sta me videli, in potem sem šla takoj notri na UZ, ko sem končala, sem šla zopet tja k sestram da sem oddala papirje, če je samo ena sestra, pa sem tam naredi vrsta, če daje sestra kaki punci zdravila

pa ne me napadati, da v bistvu si držim dve vrsti, dokler nisem tega začela delati, sem tudi jaz vedno čakala na kri, bila ta prva in potem prišla na vrsto za UZ, pa je bilo vse polno, in ja tudi odpravila okoli 9. ure

v tem sistemu zdaj, pridem prej, da lahko parkiram za 0,4 eur v enosmerni, da grem lahko čimprej potem nazaj v službo, in grem iz lj, tudi že7.45 je bilo

vse to pa sem začela delati, ker sem enkrat ko sem najprej čakala za kri in potem še za na UZ, je šla ena punca oz. ženska pred mano na UZ, čeprav je za mano dala kri, pa se mi je zdelo čudno, da kako to, pa sem kar šla tja do nje in jo vprašala, da kako to, ker je za mano dala kri in bila pred mano na UZ, pa je rekla, da ona ne misli čakati dveh vrst, in da si sama naredi tak sistem, ok, sedaj ga imam tudi jaz

sem to povedala sestram, pa so rekle, da ni prav, da pa si itak sami delamo vrstni red čakanja, in da itak vse hitro odpravimo

sistem čakanja bi bila lahko tudi tako, da greš najprej na UZ, vzameš papirje, greš dati kri, papirje daš v torbo, da jih sestre ne vidijo, ker za kri je manjša gužva kot na UZ, potem pa malo sem pa tja po hodniku in takoj k sestram da oddaš papirje

decembra grem ponovno na ETZ, ….

Pribat, hvala! Ampak sem še vedno zmedena z izračunom, kajti po tvoji računici bi moralo biti tako, ali sem se kje zaračunala?

12.10. (STOP INJEKCIJA)
13.10.
14.10.(dan 0 – OVULACIJA)
15.10. (dan 1)
16.10. (dan 2)
17.10. (dan 3)
18.10.(dan 4)
19.10. (dan 5)

Ne, jaz sem pri Rešu, imela sem samo 2x UZ (na 12. in 15. dan – ta dan sem tudi dobila stop injekcijo ob 5. zjutraj, folikel je bil 18mm), krvi pa on ne preverja. Sta pa to edina dva zamrznjenčka in jih ne bi rada kar tako za brezveze porabila…. LP!

Živjo!

Tudi sama sem v ETZ. 15. stopka, 22. punkcija tako da preračunaj na svoje datume.

LP

Tinčekmalek, hvala ti! Sem si preračunala na svoje datume in je za en dan razlike, ti imaš ETZ 7. dan po stopki, jaz pa 8. dan (20.10.), namesto 19.10.

Sedaj pa ne vem, ali je s tem kaj fejst narobe, če je ETZ 1 dan kasneje? Bom jutri kar poklicala v Dravlje oz. dr. Reša, pa mi naj oni preračunajo, kako mora biti.

Ker kolikor sem si brala po spletu, je boljše, če je ETZ prehitro kot pa prepozno….

Lep večer!!

kinks – še eno vprašanja, na kateri dan so ti pa zamrznli malčke? Si jih že včeri dobila v varstvo ali danes?

Kinks
Tudi jaz imam tako situacijo: Danes dobila stopko ob 5h zjutraj – ETZ pa imam torej 8. dan po stopki, oz. na 21.dan v ciklu. Sicer mi je to malo smešno da je tako pozno, ampak Reš že ve 🙂

No in kako je šlo tebi? Si v redu?

Ojla, se opravičujem, nisem bila nič več aktivna tu 😉

Ni se ok izšlo – sicer sem imela transfer zamrznjenčkov, ampak je bilo mučno, menda preveč zaprt in ukrivljen maternični vrat, tak da mi je Reš neki ščipal stran, nič kaj prijetno :S Sem si brala na forumih, da se mat. vrat po ovulaciji zapre in nekako otrdi, tako da pri meni je bilo očitno prepozno. Kaj pa pri tebi Tina0803??

Ker pri prvem ETju svežega zarodka (3. dan) je bilo vse ok, transferja sploh čutila nisem.

Tinčekmalek – imela sem 5. dni stara zamrznjenčka, edina dva. Tako da zdej sem pa v fazi čakanja na M in v nov postopek. Pa ti??

LP!

New Report

Close