Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Naravna zanositev – brez donositve (splav)

Naravna zanositev – brez donositve (splav)

Punce živjo,

na tem forumu sem dosti nova oz. do sedaj neredna bralka in komentatorka…in sem se končno opogumila da tudi jaz tukaj povem svojo zgodbo in povprašam za nasvete oz. slišim morebitne druge izkušnje.
Skratka… za mano so 3 nosečnosti (prva po pol leta, druga po 2 mesecih in 3 spet po okol pol leta probavanja) in vse 3. se se mi prekinile nakje v 7-8. tednu nosečnosti. Ker mi je G vedno govoril, da se mi mora to zgodit 3x potem pa me lahko da na umetno, se prej nisem ukvarjala s tem na kakšno preiskavo bom šla in to….sedaj ko pa so za mano 3. splavi je pa treba stvari vzet v svoje roke…..najprej je bilo rečeno da grem kar na umetno (vendar sem po mojem mnenju in mnenju spec. za genetiko, da postopek verjetno ne bo uspešen oz. boljši od naravne zanositve, ker problem ni v zanositvi ampak v donositvi od postopka zaenkrat “odstopila” oz. ustavila zadevo), sem pa nekako izsilila od G da grem najprej na genetiko, potem na preiskavo za antifosfolipidni sindrom ter sedaj grem še k dr. Tul na posvet oz. drugo mnenje.
Sedaj me pa zanima, če ima oz. je imela katera podoben primer oz. mi lahko kaj svetuje kako in kaj naprej oz. kaj je najboljše.

LP

Jaz sem imela več splavov, res da v različnih tednih, po naravni in IVF zanositvi, genetika je OK……Upam, da boš prišla do razloga, če pa ne, pa kar pogumno naprej, v biologiji in medicini ni 100% stvari in nihče ne more v naprej povedat al bo ali ne bo(besede znane in izkušene g). Pogumnim gre sreča nasproti!

lp
škratek

Ojla!

Jaz na tvojem mestu ne bi šla takoj na umetno. Z zanositvijo, kot kaže, sploh nimaš težav. Pri meni je bilo drugače – pred 4 leti sem imela prvi splav v 19. tednu, torej od začetka je že 4,5 leta, pa sem do sedaj imela 2 splava (drugega v 17. tednu), sedaj pa sem noseča 17 tednov. Se vleče precej dalj, kot pri tebi, pa nisem bila na umetni in ti povem zdaj, ko sem noseča, da mi ni žal. Po 2. splavu sem bila pri dr. Rešu, ki je najino stanje (sperma in jajčniki s cistami) ocenil tako slabo, da je rekel, da če ne bi bila že 2krat noseča, bi nama rekel, da nikoli ne bova mogla imet otrok. Pa sem zanosila v 1 letu. Če pa ne bi, bi se pa prijavila na umetno, seveda, ampak res se splača počakat tisto 1 leto (razen če si starejša recimo od 35 – jaz sem stara 31). Vesela sem tudi zato, ker vem, da je naravna oploditev boljša (naravna selekcija, manj je napak) tako da če se le da, bi jaz po naravni poti, seveda pa ne moreš čakat v nedogled – ampak za moje pojme ti nisi tak primer, ker nimaš težav z zanositvijo.

Ti bom pa odgovorila še na tvoje drugo vprašanje. Mene je g. poslal na preiskave že po 2. splavu (morda zato, ker so bili v 2. trimesečju, ne vem). Šla sem na revmatološko za AFS, vse ok. Potem pa sem zamenjala G (sem šla v Leonišče, ker mislim, da si po teh dogodkih le zaslužim bolnišničnega G) in na prvem pregledu se mu je zdelo, da je moja maternica pregrajena – nekako je videl 2 polovici in posumil na pregrado. Predlagal mi je prof. Tomaževiča. A ker je pri njemu vrsta neskončna že samo za 1. pregled, sem plačala pregled pri njemu v Barsosu 100 evr. Nato me je po nekaj mesecih operiral. Zdaj sem v 17. tednu in je zaenkrat vse ok, pa tudi nekako imam dober občutek, da zdaj pa bo. Povedal mi je tudi, da so pregrade velikokrat krive za splav. Torej, ti priporočam, da greš na ta pregled, pa čimprej se prijavi, ker znaš čakat (odvisno spet, kdo in kje te operira).

LP

živjo,

skratek!
hvala za vzpodbudne besede in tudi jaz upam da se najde razlog oz. sreča da izpeljem do konca nosečnost.

lili78
ja sej jaz nisem za umetno, ker mam občutek da ne bo dosti pomagalo oz. da ne bo uspešna. tudi jaz sedaj čakam na AFS na BPD upam da bo kmalu, sem uspela dobiti napotnico z oznako hitro (3 mesece) redno je baje za čakat več kot 1 leto…obup…no sedaj grem 1.6. pa še k dr. tul v lj v leonišče. Se mi je pa pojavila druga težava…že nekaj časa sedaj nimam menstruacije, kljub negativnim testom, skratka spet razočaranje, pa še poleg tega me non stop neki zvija v jajčnikih in res ne vem kaj je to. Upam samo da je ne bom dobila drug teden ko imam pregled, 18.6. greva pa s partnerjem še na genetiko v lj. Upava na dobre rezultate. Sej bi še vse šlo lepo in prav, če nebi okoli tebi bili vsi neki noseči al pa novopečeni starši..in pol te začne zvijat, in ti vse dol pade….ma ne vem res…kdaj sem lahko ful pozitivna, kdaj pa že kr obupam…

lp

New Report

Close