Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost naravna metoda zanositve

naravna metoda zanositve

V aprilu sem na forumu starši staršem zasledila mnenja o naravni metodi in zanima me če je slučajno katera poskusila. No meni se danes popolnoma ujemata lunarni in naravni ciklus tako da… bomo danes malo delali. Ovulacijo pa čutim tako me špika, da bi najraje poklicala dragega in šla domov.
Upam da bo kaj.
Eva

Sem poskusila ta mesec, ko sta se mi na 8. ujemala oba ciklusa, pa ni bilo nič (kljub dodatni podpori klomifena).

Meni se je prejšnji ciklus tudi ujemalo, pa ni bilo nič.

Draga Eva in Ajda!

Glede na naravno metodo pomoči zanositve po luni vaju posebej opozarjam na naslednje:

– ko se D1 in D2 popolno ujameta je že PREPOZNO za zanositev, NUJNO je, da je čimveč spolnih odnosov 3 dni pred ujemanjem D1 in D2. Npr. če se D1 in D2 uajmeta na 30.5. je nujno, da so spolni odnosi 27., 28. in posebej 29.5.!!! več kot je spolnih odnosov večja je verjetnost spontane ovulacije. na dan 30.5. je že prepozno!!!
– ta naravna metoda velja zgolj za ženske, ki imajo nepojasnjeno neplodnost, oziroma si popolnoma zdrave. pri kakršnemkoli hormonskem neravnovesju in drugih “mehanskih okvarah” rodil ali partnerjevi neplodnosti ta metoda ne zeleže.

Glede na to, da je pri meni ta metoda učinkovala, če me še kaj potrebujeta inj imata kakršnokoli vprašanje v zvezi z njo, me lahko kontaktirata.

Lep pozdravček,

Nika

Hvala Nika,
saj vem, da “upoštevanje pravil metode” ni in ne more biti zagotovilo za uspeh, sem bila pa zaradi nje prejšnji mesec bolj optimistična in je pripomogla k boljšemu počutju. Zdaj sem pa itak v IVF postopku in naravne metode ne pridejo v poštev, jih bom pa uporabila pri spočetju drugega otroka! :)))
Vsekakor pa verjamem vanjo!

Draga Ajda!

če ti je pripomogla k sprostitvi, je že to polovica uspeha!!! Le tako dalje!
sama sem “naravnana” zelo racionalno in glede na dejstva, tako, da sem imela s to metodo akr nekaj problemov v glavi… zdela se mi je zelo nerealna, ampak je vsaj delovala… uporabljala sem jo od maja 2001, dnevi pa so se najbolj idelano ujeli v decembru 2001, kar pomeni nekje 6 mesecev “trdega dela” na njej…

🙂

lp
nika

POZDRAV!

Prvič sem zasledila za NARAVNO METODO POMOČI ZANOSITVE,
prosim, če mi lahko bolj podrobno razložite kako in kaj!

Hvala!!

Barbara

Draga Barbara!

preglej forum starsi starsem, kjer je odprta nit naravna pomoč pri zanositvi… če ti kaj ne bo jasno, me najdes na prilozenem e-mailu…

lp
nika

New Report

Close