Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina naravna in učinkovita ‘sredstva’ proti bolham in klopom

naravna in učinkovita ‘sredstva’ proti bolham in klopom

Pišem v svojem in imenu skrbnikov več kratkodlakih kužkov različnih velikosti:
Katero naravno sredstvo proti bolham in klopom najbolje deluje pri vašem kratkodlakem psu in kje ste ga kupili? Pod naravno mislim kakšne spreje ali ampule z naravnimi eteričnimi olji, naravni dodatki prehrani,…

Mi smo eni srednje veliki psički dajali česnov prah v kombinaciji z elektronskim obeskom, bolh ni bilo, klopov manj kot prej, a še vedno se ji je kakšen prisesal. Oboje smo kupili v Mr. Pet-u.
Drug (majhen) pes je dobival samo česnov prah, tu in tam je dobil kakšno bolho, klopov ni bilo opaziti.
Svoji (veliki) psički sem včasih dajala Frontline ampule, ki so sicer delovale proti bolham in proti klopom, samo niso pa naravne, zato bi raje zamenjala. Kupili smo jih pri veterinarju.

Pozna kdo učinkovanje Biospotix-a? Ali Canis line-a?

pred kratkim je bila ena debata na tole temo tule. jaz ti bom rekla takole (večina veterinarjev se bo strinjala). Glede na nevarnost, ki jo prinašajo klopi (borelija, erihija …) je vsaj v sezoni klopov “kemična” ampula manjše zlo od zelo resne nevarnosti teh bolezni (erihija je sploh zeloooo pogosta)

Mi v tem času uporabljamo izmenično frontline combo in advantix za zraven pa še obesek scudo in pa biogance sprej (predvsem eterična olja).

Ko je sezona mimo uporabljamo obesek v kombinaciji s šamponom preventivno (proti bolham od Biogance-a), šamponiramo se približno 1x na 3 mesece, pa vsake toliko se malo pošpricamo s kakim hidrolatom sivke ipd.

Prosim še za nasvet, kako na BIO način obvarovati muce??? Ali tudi muce lahko zbolijo za borelijo, rlihijo etc.?

Vem, Nika T.
Vendar bi rada najprej izčrpala vse naravne variante, preden prešaltam na kemijo.
Na sebi vidim, da sem manj utrujena, če uporabljam proti komarjem in klopom eterična olja kakor pa Raid ipd. Tega prej sicer nisem vedela, šele letos (po več kot 20-letni uporabi ‘kemije’ in cca. 2-letni uporabi naravnega sredstva) sem prebrala, da kemični odganjalci vsebujejo spojino, ki te lahko utrudi. Jaz sem pa že mislila, da nimam nič kondicije, ko mi je bilo po kakem kilometru hoje skozi gozd samo še za zaspat. 🙂
Zato bi (če seveda deluje) raje naravno zadevo.

No, moj point je bil, da je treba zaščitit preden je prepozno. Pes, ki zaradi tega, ker nisem želela uporabljati kemije ne sme več laufati z ostalimi, loviti žogic ali pa jih ne more, ker ga bolijo tace in hudo šepa in se prehito utrudi mi prav gotovo ne bo hvaležen za mojo zavednost.

Jaz zase uporabljam pretežno naravna sredstva v kombinaciji s cepljenjem proti klopnem meningitisu. Imela ga je moja teta in tisto “cvrtje možganov” je nekaj česar ne želim nikomur. Tako grozna in boleča bolezen je to, da z njo ne želim tvegati. Če bi obstajala ampula zame, bi si jo stisnila za vrat.

In ker za pse preventivno cepljenje ne obstaja, pač uporabljam kemijo, še preden se mu kaj zgodi, pa še tu ni 100% zavarovan.

Se pa absolutno strinjam s tabo in ne trdim, da je kemična obramba zdrava in super in oh in sploh, tuid psi nanjo doživljajo reakcije … pa vseeno, je manjše zlo od obeh možnih (vsaj po mojem mišljenju). Uporabljamo jo samo v mesecih, ko obstaja večja nevarnost klopa, ko mine s kemijo prenehamo in uporabljamo samo naravne preparate, ki jih tudi sicer uporabljamo za zraven.

Enostavno se ga tudi naredi doma. Moj je takle: eterično olje sivke, eterično olje citronele, eterično olje evkalipta (za dobro mero lahko tudi še kakšnega zraven: limona, timijan, šetraj…), potem žlica neem praška, vse skupaj na hitro prevrem v malo vode, rahlo ohladim in prelijem v šprico 🙂
Moja kolegica polovico vode zamenja z alkoholnim kisom, je pa treba najprej preveriti, da pes nanj ne doživlja reakcije.

Pravijo, da je zeo učinkovito tudi motorno olje, ali pa večkratno namakanje v kisu in špricanje z njim med sprehodom, nekateri špricajo pse celo z raznimi naravnimi preparati za nego rastlin (razne prevrelke, čaji), koliko je to škodljivo pa ne vem, ker testi ne obstajajo, toliko kemika pa nisem, da bi razpoznala prav vse spojine v takšnem preparatu …

Naravna spreja (tudi ampule, ovratnice…) so od Biogance-a in Biogrooma, razni naravni spreji pa se dobijo tudi v različnih eko trgovinah.

Tudi muce, ki hodijo ven lahko zbolijo. Za erihijo ne vem, borelija je pa itak grozna. Bio metode so za mačke enake kot za pse, samo olja je treba izbrati bolj natančno, ker dosežejo večji del sebe in posledično lahko več zližejo in pogoltnejo (motorno olje recimo dopade). Pri mačkah je potrebno biti pozoren tudi pri kemičnih sredstvih, ker so zelo občutljive na določene spojine (recimo permetrin), ki jih lahko tudi ubijejo.
Zunanje muce se lahko preko telesnih tekočin (torej tudi če jedo isto ujeto miško) okužijo tudi z felv ali fiv, proti čemur ne obstaja bio zaščita, proti felv obstaja cepivo, ki je cca 80% zanesljivo, je pa nujno pred cepljenjem mačko testirati, ker ji sicer, če je okužena, cepivo lahko stanje poslabša.

Aha 🙂 biospotix je od biogance-a, če se ne motim, če se motim, sem pa imena pobrkala in sem pravzaprav mislila biospotix.

a torej mački lahko na dlako našpricam prevreto eterično sivkino olje z vodo (ko se ohladi seveda). naša je perzijska pa je vseeno veliko zunaj. ker pa vsi veterinarski izdelki zelo stanejo, bi rada domač recept. namreč naša je imela že 2 klopa bolh pa ne opazim ravno. tko da kaj nej ji našpricam??

to nakladanje o kemiji mi gre na bruhanje!
Jaz sem svojega psa po navodilu proizvajalca frontline šprical, pa je vseeno zbolel!!!!
no , kaj zdaj ??

Joaness: ce se ne motim je frontline narejen tako, da gre v kri in klopa ubije ko se ta ze prisesa. Torej logicno ne preprecuje klopnih bolezni. Vem da je tako z ampulami, za sprej pa nisem sigurna.

Mi imamo Advantix in deluje. Me je kar groza kaksna kemija je to, ampak z naravnimi zadevami pa me je tudi strah eksperimentirati. :/

Mi smo na naši psički uporabljali advantix pa je ravno tako zbolela. Tudi kemija ni 100%.

Ja, žal ni nič 100%. Je pa z Advantixom ali s čim podobnim veliko manjša možnost da pes dobi klopa (in toliko redko kot ga mogoče pa imaš srečo in ne naletiš na okuženega). Če mu ne daš nič pa je res loterija če bo zbolel ali ne … Imam vseeno raje kemijo pa da ima pes toliko manjšo možnost da zboli.

Alo,

Domač jabolčni kis (nerazredčen) prelijte v očiščen razpršilec čistil in 2-3x na teden poškropite po dlaki !!
Adijo klopi in bolhe!! 100%

Po tem, ko sem svojega psa z ampulo certifect (certified?!) skoraj ubila (mal poguglajte, nisem edina s tako izkušnjo), uporablja samo in izključno naravna sredstva proti klopom in bolham. to zdaj traja cca. 1 leto. Rezultat? Niti enkrat ni fasal bolh!!!
Je pa res, da imam vedno kombinacijo, npr. elektornski odganjelc + še nekaj…špricm redno z jabolčnim kisom, v top sezoni pa mu v hrano mešam česnovo olje, ki ga sama naredim točno po tem[/url] receptu. Skratka, stran od kemije!!!!!! V teh ampulah so dejansko majhni odmerki strupov, ki jih potem dejansko zlivamo na naše pse. ni šans, never again!

Dober dan, nam je sicer rekla soseda, ki ima 7 muc in šprica tudi z jabolčnim. mi bomo zdaj probali in upam, da bo delovalo saj ko vidim neko bolho znorim ker so tako hitre in jih je nemogoče ujet.

lp

New Report

Close