NAPREDOVANJE
Pozdravljeni!
Kaj menite o dejstvu, da si po končani srednji šoli bil zaposlen 10 let na slabo plačanem delovnem mestu, sedaj pa si diplomiral npr EPF MB, v službi ki pa ti je tudi plačevala šolnino nihče nima interesa da bi ti vsaj popravil plačo glede na pridobljeno izobrazbo.
Vsa pretekla leta so bili izgovori češ, da nimaš ustrezne izobrazbe in zato ni osnove da se popravi plača, sedaj ko pa sem končala, pa se zgovarjajo da delovno mesto ne zahteva take izobrazbe.
vse lepo in prav – za njih. Dala sem pisno vlogo pa še odgovora nisem prejela. Ali je imel kdo podobne izkušnje? Kako si lahko pomagam?
Razmišljam o menjavi službe, pa ne vem, mislim da so težki časi, kakšne izkušnje imate vi z menjavo službe. Vidim da je več cenjen nekdo ki pride od zunaj z izobrazbo kot pa notranji delavec ki se je tudi došolal.
Čakam vaša mnenja. LP
Moja mama trdi, da treba službo zamenjati vsake 8 let, ker se drugače preveč iztrošiš in rutiniziraš. Torej, Ida, si že itak predolgo tam!
Tudi sama imam podoben problem – že 6 let delam na neki reviji, honorarno seveda, ker še nisem imela diplome. Tu sem se torek kalila cel svoj študij, zdaj, tik pred diplomo, pa so mi tako po ovinkih namignili, da se lahko za kakšno pripravništvo obrišem pod nosom. Hkrati pa zaposlujejo ljudi, ki nimajo diplome, čeprav je bil to vedno izgovor, ko se sama prosila za službo – četudi poslovne sekretarke in ne novinarke.
T
ja, saj ravno to je en šit. Vmes zaposlujejo vse drugo, ne glede na izobrazbo, tebi pa nihče ne da priložnosti.
Pa še nakaj je kar me blazno moti. >Zakaj so uspešne ravno tiste, ki dajejo usluge?? Dobila sem odgovor od višje zaposlenega “no kaj imaš od tega ko mi nisi dala?” Katastrofa. Odvrnila sem mu svoj ponos in to , da nisem ena izmed mnogih. ampak kam pa pridemo. Ne vem ali se to dogaja tudi drugje.
vmes zaposlujejo nove, ki sploh ne pozna specifike tega posla, mi pa kot da smo stara šara.
Če sem prav razumela, ti je služba plačala šolnino. Najbrž imaš tudi kakšno pogodbo z njimi, saj ti menda niso plačali kar tako. A tam kaj piše, da moraš še toliko in toliko let delat tlako pri njih, ker so ti plačali? Včasih celo piše (saj moj mož je imel tako), da ti morajo zagotoviti izobrazbi primerno mesto, po zaključenem šolanju. Preberi ‘drobni tisk’ pogodbe, so zmeraj kakšne finte!
Srečno!
Natka
Ja Natka, piše, da je sklenjena na podlagi obojestranskega interesa, vendar ne piše, da so me dolžni premestiti ali zagotoviti delovno mesto. Jaz pa sem dolžna ostati tu koliko časa traja šolanje oz. so mi plačali šolnino.
kaj pa pomeni potem obojestranski interes? Samo plačilo, čemu? Raje zaposlujejo zunanje za nedoločen čas!! Jaz pa sploh ne dobim priložnosti.
Pa tudi kolektivna -naša omogoča napredovanje v višji plačilni razred ko delavec izpolni pogoje, na predlog neposrednega vodje, jaz pa sem podrejena direktno glavnemu direktorju, ki pa pravi da je potrebno čakati – tako kot lovci. !!
Ne znam si več pomagat. Čakam pa že odkar sem zaposlena, da dobim kakšno priložnost pa nič.
Lp
Ja, Ida, ne vem, če ti lahko kaj pomagam. Glede nato, da si dala že pisno vlogo, pa se niti toliko ne potrudijo, da bi ti odgovorili, se že vidi, kam pes taco moli. Morda je res najboljše, da pospraviš pisalno mizo in greš drugam. Še prej pa malo positnari in obrni stvari sebi v prid tako, da ne bi slučajno še kakšne šolnine vračala.
LP N.
Draga Ida,
nehaj jamrat. Verjamem, da ti ni lahko in, da si si zaslužila boljšo plačo in boljše delovno mesto. Vendar, ti lahko iz lastnih izkušenj in izkušenj svojega može povem, da, če čakaš, da te bodo opazili drugi ne bo nič. Pojdi do šefa in zahtevaj svoje. Menjava službe tudi ni bav bav, vedno se kaj najde, samo ne od danes na jutri. Moj nasvet, začni pisati prošnje za novo službo, tukaj pa glasno zahtevaj kar ti gre, daj jim vedet, da s tabo ne bodo pometali. Sliši se strašljivo, vendar mislim, da nimaš kaj zgubiti. Dobro premisli kaj jim boš povedala, da ne boš kasneje česa obžalovala.