Napotnica
Ali kdo ve, če osebni zdravnik/ginekolog MORA izdati napotnico za CTG in sprejem v porodnišnico?
Danes je namreč šel moj partner po napotnice zame (jaz imam predpisan počitek), ker sem 1 mesec pred rokom in ginekologinja mu napotnic ni hotela dati.
Namen imam roditi na Ptuju in zaradi odnosa osebne ginekologinje sem hodila zadnji mesec na preglede k samoplačniškemu privatniku, ki pa žal napotnic ne more izdati in me je poslal po njih k osebni ginekologinji.
Ginekologinja je očitno pričakovala, da bom rodila v MB in k njej hodila še naprej, čeprav me je pošiljala v bolnišnico zaradi svojih diagnoz, kjer pa so jih ovrgli, ko sem šla na naslednji pregled k njej in prinesla izvide iz bolnišnice, me je pa spet poslala v bolnišnico, kot, da trije zdravniki tam na UZ niso videli pravilno in je pravilna edino njena diagnoza. Takrat sem prosila za napotnico za drugega ginekologa, da pri njemu poiščem neko neodvisno mnenje, pa tudi tiste napotnice nisem dobila in sem šla samoplačniško in tam ostala (ta zdravnik pa ne more biti osebni).
Ve kdo, kako naj dobim potrebne napotnice?