Napis za na vhodna vrata – vaše ideje?
Pozdravljeni,
v našem stanovanju smo pred kratkim zamenjali stara vhodna vrata z novimi protivlomnimi, sedaj pa je potrebno na vrata dati še napis in bi radi dali nekaj zanimivega in drugačnega od tistih klasičnih tablic s priimkom… imamo pa dva priimka, ne želimo pa dati gor kakšne velike in kičaste zadeve…
Hvala vsem za ideje!
Jaz sem si stvar poenostavila. Napis sem naredila iz lepljivih barv za na steklo. Pptem pa še slikico zraven, ki paše k letnemu času. Poleti morje, pozimi snežaka, spomladi rožice.
PS slaba lastnost tega je da imam zaradi lenobe na vratih še vedno zimski motiv. Vendar preveri kvaliteto baru. Jaz sem imela ene bolj nekvalitetne (199 tolarjev šop) in ko sem stare slikice dol vlekla je ostal barvast madež.
Imam pa doma glinen napis, ki ga je potrebno prilepiti na les- pa še nismo prišli do tam.
Po moji presoji bi potemtakem najbolj ustrezale majhne lesene izrezljane črke, les naj bo raznobarven, “natur”, polakiran na enak način kot vrata; pisava pa bi bila lahko nekoliko abstraktna,
Nekateri imajo v programu Word ogromno različnih pisav, lahko pa si izmisliš kaj svojega.
Ni nujno, da so vse črke priimka v isti liniji, lahko se poigraš tako, da so ene črke nekoliko višje, druge nižje…
Natka* je predlagala, da črke pobarvaš. Dobra ideja! Sem pred kratkim gledala v prodajalni Leonardo velike raznobarvne, pisane in nekoliko drugačne predpražnike. Kaj če si nabaviš en tak predpražnik, črke pa pobarvaš z barvami, ki se skladajo z njim; ali pa narediš na črke enak vzorec kot je na predpražniku? Lahko kupiš še odlagalni koš za dežnike, in ga pobarvaš v enakem stilu.
Z malo domišljije lahko vhod spremeniš v pravo pašo za oči…
Lep pozdrav!
Ne, kič pa niti slučajno ni za vse enaka stvar, zato vprašam. Zelo širok pojem.
Lesene črke dobiš v vsaki trgovini s hoby materialom – ala Prometej, če ste iz LJ. Če iščeš lesene črke seveda. Pobarvaš jih z akrilnimi varvami, prilepiš na vrata. Napisu lahko dodaš še vse sorte druge lesene okraske (tudi prodajajo v teh štacuncah) – od rožic, do pikapolonic, jadrnic,…. skratka izbira je ogromna.
Se pa da črke narediti tudi iz das mase (ali katere njej podobne) – poljubno pobarvaš in okrasiš. Je pa dosti bolj enostavno to početi z enim (po možnosti še kratkim) priimkom.
Meni je pa všečna ideja z “folijskimi barvami” – tako lahko napis večkrat zamenjaš.
Ja, z barvami za steklo (no, lepljivimi barvami) je tako: jaz sem tudi lepila po vratih, pa nekako pustijo pigment oz. vidi se, kje je bila slika! ZAti mogoče moj predlog, da se nariše motiv na prozorno folijo (malce debelejšo kot so mapice) in se motiv s folijo izreže in prilepi na vrata. Potem res lahko večkrat menjuješ.
Imajo pa v trgovini z lesenimi igračami (v Mariboru Kosobrin ) male črke v obliki pajacev. Te so bolj otroške in rada jih podarjam otrokom za r.d.
Sicer pa imajo nekateri mizarji napravo (? ne vem kako se imenuje) s katero ti napiše ime v desko v pisavi, ki si jo izbereš. Samo to se mi ne zdi tako primerno za na vrata v bloku.
lp moi