Pozdravljeni
Stara sem 35 let. Pred 4 leti sem bila pol leta v bolniški zaradi gnojnega vnetja ušes, ki nikakor ni hotelo minit. Zaradi tega sem pojedla 14 škatlic amoksiklava. Posledica je bila da sem začela krvaveti med odvajanjem blata. Naredili so mi kolonoskopijo in ugotovitev je bila da je črevo razdraženo zaradi antibiotikov. Od takrat moja prebava ni čisto v redu. Blato ni nikoli normalne trdote, ali je zelo trdo in je odvajanje boleče ali pa je zelo mehko in driska. Pa nekak sem se navadila na to in me skoraj ne moti več. Bolj je moteč in boleč problem dejstvo, da se mi v črevesju nabira veliko plinov ali zraka ali karkoli je že to. Vedno po obroku (večinoma po kosilu) me zelo napihne, boli me trebuh. Sprva je bilo to sem ter tja zdaj je to postalo vsakodnevna praksa in zelo moteče in neprijetno zame. Napihnjenost se pojavi tudi zvečer pred spanjem. Jem vse nisem zbirčna, moja prehrana je sestavljena večinoma iz zelenjave, sadje in solat. Izogibam se fižolu, brokoliju in hrani ki je znana po napihovanju.
Rada bi se tega rešila. Prosim za kakšen nasvet.
lp
mimi