že kako leto imam neke stranke učinke. Poleg večje teže v zadnjih letih ki sem jo pridobila verjetno ko sem postala zapečkarska zaradi novega fanta in verjetno tudi zaradi stresa, še bolj v zadnjem letu, imam tudi težave z napihnjenostjo. Včasih se mi trebuh napihne tako zelo, da me pod trebuhom oz kjer se trebuh konča tišči kot da me tiščijo preozke hlače oziroma kot da se bom razpočila. tudi vizualno zgleda kot da sem minimalno v 6em mesecu nosečnosti. Poleg tega se napihnjenost kaže tudi z raznimi vetrovi katerih nemorem nadzirat, me presenetijo in so res glasni, kar se seveda za žensko ne spodobi. Razmišljala sem tudi, da je mogoče krivo zadrževanje vode, saj je te težave imela moja mati, ko je bila noseča, vendar pa jaz nisem. Poleg tega ima moj stari oče probleme z žilami na nogah in si jih povija, drugače bi mu žile buhtele iz noge, kakor so mi razložili. Bojim se da imam nekaj podobnga tudi jaz, saj imam krčne žile, za katere pa je verjetno poleg dednega kriva tudi operacija ki sem jo imela na kolenu.
Poleg vsega tega pa imam še malo višji pritisk, zaradi katerega se do sedaj nisem obremenjevala, zadnje čase pa mi ljudje govorijo, da vse te številke pri merjenju so previsoke za mene. Opažam tudi da mi kofein ne odgovarja, čeprav ga pijem seveda zaradi zaspanosti. Naredi me res živčno in se še težje skoncentriram kakor že imam probleme, misli mi švigajo po glavi z nenormalno hitrostjo in nikakor jih nemorem ujeti, kar še povečuje možnosti za panično stanje. poleg tega se mi
zadnje čase tudi zelo treejo roke, tako d tudi ostali oopazijo.
uf. tole je veliko vsega upam, da mi znate kaj dobrega svetovati, kar bi mi pomagalo vsaj pri čem. hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni
Tezave, ki jih imate , so zelo razlice. Predlagam da se najprej pogovorite Z vasim zdravnikom . Tezave z napihnjenostjo so zelo pogoste in so najveckrat funkcionalne torej niso povezane z doloceno bolezijo. Na podlagi pogovorA in predvsem pregleda vas bo najverjetneje usmeril v gastroenterolosko ambulanto