napihnjenost, vetrovi, slabost
Pozdravljeni,
že kako leto imam probleme z napihnjenostjo. Trebuh imam napihnjen, kot če bi bila v 5. mesecu. Imam tudi vetrove. Kakšna dva meseca imam tudi občasno rahlo slabost v trebuhu. Nekako sem se navadila, da imam trebuh vedno potegnjen noter. Če ga nimam, sem res kot v 5 . mesecu nosečnosti.
Zanima me, kaj bi lahko bilo krivo? Menstruacije imam normalne, na 32 dni, 7 dni, ne jemljem tabletk. Stara sem 28 let, 1x rodila. Najbolj me skrbi glede raka jajčnikov. Kako se ga ugotovi in ali je napihnjenost zadosten razlog, da se ukrepa v tej smeri?
hvala in lep pozdrav
spoštovani,
eno leto je pa res že dolga doba. če bi res šlo za raka na jajčnikih in bi napihnjenost bila posledica tega, potem bi se v 6 do 8 mesecih to skoraj zagotovo dalo opaziti tudi z UZ preiskavo. Če bi torej naredili UZ preiskavo rodil in bi bilo vse v redu, potem omenjena težava zanesljivo ni posledica raka na jajčnikih. Razlogov za napihnjenost je pa kar nekaj, zato bi zgolj iz tega težko sklepal o čem bolj konkretnem.
dvomim, da je omenjena slabost v kakršnikoli zvezi z reprodukcijo. Za to namreč še ni pogojev. Kaj bi lahko bilo drugega pa na tako pomanjkljivih podatkih ne bi mogel niti ugibati.
Spoštovani,
očitno ste padli od nekje v to temo in verjetno pričakujete, da vem, kaj sva se dopisovala pred tem. Žal predhodnih sporočil v tej temi ni, zato nimam pojma, na kaj se nanaša ta dopis.