Pozdravljeni
moja mama je imela dva meseca nazaj operacijo maternice z celotno odstranitvijo maternice, kmalu po operaciji so se ji pojavile bolečine v obliki špikanja v trebuhu, poleg tega pa tudi napihnjenost trebuha in težave z odvajanjem blata, večinoma gre na blato v majhnih količinah zgodi se pa tudi da je po več dni zapred zaprta in ne more na blato. Zdravniki pravijo da je to posledica jemanja antibiotikov predpisanih po operaciji, ki naj bi uničili črevesno floro, ne znajo pa svetovati kaj se da narediti.
Jemala je že linex daljši čas 15 dni, pa raznorazne zeliščne zadeve ki si jih svetovali v lekarnah.
Po dveh mesecih po operaciji se stanje ni izboljšalo in postaja jo strah da bo to stanje ostalo, pred operacijo ni nikoli imela tovrstnih problemov in je imela normalno odvajanje in ni bila napihnjena.
Prosil bi za mnjenje kam naj se obrne za morebitne preiskave in mnenje?
Lp
Simon
Spoštovani!
Najprej se posvetujte z osebnim zdravnikom, ki bo naredil načrt nadaljnjega ukrepanja, ter osebnim ginekologom. Predvsem morajo poznati dosedanje zdravljenje in zakaj so morali odstraniti maternico.
Sigurno ne bo nič narobe, če gospa uživa Donat do pol litra dnevno, tudi druge tekočine naj uživa vsaj 1 liter, lahko si pomaga tudi s suhimi slivami in figami. Vse to so simptomatski ukrepi, če pa so potrebna zdravila, naj o tem odloči zdravnik.
Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič
Problem je ravno v tem da zdravniki za katerimi mama kontaktira ne znajo svetovati kaj bi lahko bilo narobe, tako osebna zdravnica kot ginekologinja ki jo je operirala nima konkretnih nasvetov razen teh osnovnih zadev kot so čaji proti napenjanju itd…4 mesece po operaciji ima še vedno te težave.
Osebno ne morem verjeti da ni ene paemtne razlage zakaj je prišlo do tega, oziroma sumim da se ginekologinja ki jo je operirala noče izpostavljati preveč.
Operacija je zajemala odstranitev maternice ter dvig mehurja, kako lahko karkoli od tega vpliva na prebavo nam tudi ni bilo razloženo, edino kar so posumili je da bi bil lahko za to kriv antibiotik ter klistir ki ga je dobila pred operacijo, niso ji pa naredili nobenih testov blata oziroma drugih preiskav ki bi potrdile da ima črevesno floro uničeno ter tudi nimajo predlogov kaj sploh narediti.
Moram reči da sem zelo razočaran nad odnosom zdravstva in ne morem verjet da pustijo človeka brez razlage in brez alternativ trpeti toliko časa in vedno bolj razmišljam o tožbi dotičnih zdravnikov ker je njihova malomarnost enostavno neverjetna in mislim da taki zdravniki nebi smeli opravljati svojega dela ker delajo ljudem več škode kot koristi, da o Hipokratovi zaprisegi sploh ne govorimo.
To se seveda vas ne tiče ampak moje izkušnje z veliko večino zdravnikov so obupne.
Spoštovani!
Odkar sem prvič prebrala vaše sporočilo, razmišljam, kaj je povzročilo tako razočaranje in nezadovoljstvo, da ste celo pomislili na tožbo. Zdravniki se vedno trudimo bolniku pomagati in mu težave olajšati. Sama sem prepričana, da nihče od mojih kolegov noče nobenemu bolniku škodovati! Potem bi si izbral drug poklic. Ne tako redko se zgodi, da kljub vsem prizadevanjem ne moremo preprečiti poslabšanja stanja ali škode za bolnika. So stanja, ko že s tem, da se odlaga poseg, nastaja škoda! Se pravi, škodovali smo, ker nismo ničesar ukrenili. Zakaj ima vaša mama take težave, ni iz opisanega povsem jasno. Še vedno sem mnenja, naj gre nazaj do svoje zdravnice in pove, da ni nič boljše. Lahko gre za povsem drug problem, ki z operacijo ni povezan. V upanju, da boste našli rešitev in olajšanje težav za vašo mamo, vas lepo pozdravljam,
Marija Š. Gašperšič