Najdi forum

napihnjenost

Zdravo svetovalci!
Imam tezavo, ki mi gre ze prav fino na zivce. Namrec, od januarja letos sem zacela z zdravo, pravilnejso prehrano..itd..(da ne nastevam, ker so vsi nasveti ze stokrat tukaj bili napisani), shujsala sem 9 kil, vse lepo in prau, super fino. No, tezava je pa ta: zjutraj jem normalno zajtrk in je vse v redu. Do malice (okoli 11.30) sem prav vitka, hlace imam presiroke, se spocutim super. Potem pa malica…karkoli pojem, solate, polnozrnati kruhki, zelenjava…(pa ne pojem veliko, ker sem tudi hitro sita)…pof, se napihnem, slabo se pocutim, kot da bi pojedla tono mesa, sita sem ko boben, predvsem pa napihnjena!!! Se enkrat moram povedat, da jem kot piscanec ampak ej…to me ze blazno moti, ker mi je morece cakat, kdaj grem lahko domov v trenirko itd…A mi lahko kdo kaj svetuje, ima (je imel) kdo take tezave? Aja, prebava stima 1A, tako da to tudi ni problem…Prosim, pomagajte!
Zoga

S tem, da si jaz želim izgubiti par kg, se mi zadnje čase tudi to dogaja, počutim se kot žoga. Nevem kaj bi bilo narobe, zgleda da prebava, te tudi nimam redne. Sedaj pijem nekaj časa zjutraj 2 žlički kisa in 2 dcl vode.

Lep pozdrav!

Zadeva je preprosta: s hitrim hujšanjem se trebuh hitro zmanjša, saj v telo vnašamo obroke v veliko manjših količinah kot prej. Ker se je trebuh ”navadil”, da prihaja v telo malo hrane, se ob vsakem vnosu le – te napihne. Treba si je znati razporediti obroke, ki naj bi bili tudi ustrezno količinsko razporejeni. Ni namreč dobro enkrat pojesti malo, drugič pa precej več, ali pa ravno obratno. Napihnjenost je prav tako pogosta, kadar človek uživa veliko surove ali kuhane zelenjave iz vrst križnic (cvetača, brokoli, ohrovt, zelje, ), fižol,… ter tudi sadja (predvsem tistega, ki vsebuje veliko vode – npr. lubenica).

Tudi sama sem se srečala s to težavo, saj se prehranjujem zdravo in sem za malico uživala podobne stvari kot ti.

Moj nasvet: za malico uživaj raje hrano beljakovinskega izvora, kot je recimo lahka skuta, kakšen jogurt. Jaz drugega ne malicam. Beljakovine te ne bodo napihnile, ogljikovi hidrati pa. Tudi polnozrnatega kruha ne jej preveč, saj le – ta vsebuje semena, ki dražijo črevesno sluznico (kar je sicer dobro za prebavo) in s tem tudi napihnejo trebuh. Pri večjem uživanju zelenjave, posebej fižola pa se v črevesju pri presnovi kot stranski produkt tvorijo plini, ki delajo vetrove, povzročajo tudi bolečine.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Jaz sem se namreč takole rešila svojih težav

NIKA

Hvala za koristen odgovor!!!

Lep dan!

Drugace pa lahko dobis v lekarni zvecilne tablete proti vetrovom, ki zelo pomagajo pri napihnjenosti……. Kadar ves, da te bo jed napihnila, polizes eno tableto in potem nimas nobenih tezav….imenujejo je pa SabSimplex….
So brez recepta.

Jaz sem jih pojedla eno skatlico in po tistem jih nisem vec jedla in tudi hrana me ni vec napenjala. Kot da bi se stvar pozdravila z njimi…..

lp, Jessy

Tole s kisom na tešče, kar dajte, če si hočete uničiti želodec. Povprašajte o tem zdravnika, ki ima prek želodčne težave. Moj prijatelj ima probleme z želodcem in ko je svoji zdravnici povedal, da zjutraj pije vodo s kisom, se je prijela za glavo.

Lp.

New Report

Close