Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija napihnjena kožica

napihnjena kožica

Pozdravljeni,
pri meni se je kožica čudno napihnila in izgleda kot majhen balonček. Do tega je prišlo po erekciji in to sem opazil šele čez kakšni dve uri. Sicer sem že pred leti imel podoben problem, takrat se je kožica zataknila za glavico in tudi nekoliko napihnila, le da je takrat to trajalo okoli 3 dni, popravilo se je dobesedno čez noč. Kaj naj storim, naj počakam da uplahne, se bo to sploh zgodilo?

Spoštovani!

Medicina ne deluje prek interneta. Če bi to tako šlo – urgentnih zdravnikov ali sploh zdravnikov ne bi potrebovali. Večino stvari, sploh to, kar pišete, je potrebno videti (in morda tudi potipati), preden se lahko reče karkoli!

Sicer si ne predstavljam, kaj želite opisati – balonček? Če pa že pišete po internetu, vpišite besedo paraphimosis in izberite možnost v googlu – slike. Če gre za to – torej parafimozo – ko se kožica “zatakne zadaj” – potem je potrebno takoj kožico potegniti preko glavice, tako da je glavica pokrita – namreč če kožica ostane zadaj – temu pravimo parafimoza – se lahko poškoduje ne samo kožica ampak tudi glavica. To (repozicija parafimoze) se napravi tako, da se preprosto “glavico potisne not”. Čeprav je lahko relativno boleče, je smiselno in potrebno to napraviti čimprej – takoj ko se problem pojavi oz. opazi. Zato pa obstajajo urgentne službe (dežurni zdravniki) – preprosto – vzemite torej zdravstveno in osebno izkaznico in pojdite takoj na najbližjo urgenco in povejte, da vam je sicer nerodno ampak se vam je nekaj napravilo “na luleku” in ste prišli pokazati in prositi za nasvet. Pogledali bodo in vam pomagali, če pa ne bodo znali ali mogli, vas bodo napotili k urologu.
Parafimoza je urgentno stanje in se rešuje takoj.

Sicer pa – če dela kožica težave, je vsekakor kasneje, ko se akutne težave razrešijo, smiselno napraviti cirkumcizijo – če nekaj dela težave je vsekakor znak, da ni normalno (zdravo) in tudi napoved, da bo v prihodnje povzročalo še večje težave, zato je zelo smiselno razmisliti o odstranitvi – obrezanju, še posebej zato, ker je to tudi s stališča svetovne zdravstvene organizacije koristno zaradi zmanjšanja rizika nekaterih nalezljivih bolezni.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close