Pozdravljeni. Stara sem 33let. Ze kaksen mesec cutim napihnjen trebuh, obcutek nekege dogajanja v trehuhu, se cuti kot kaksna vrocina. Apetit je kolikor tolikor, vendar ne morem jesti:( nikoli nisem imela teh tezav. Jedla sem redno, sedaj pa tole. Imela sem uz trebuha kjer je vse vredu, je pa zdravnik rekel da z uz pregledom ne more videti kako je z prebavili. Obcasno je tudi bolecina v spodnjem delu trebuha (narocena sem se na ginikoloskem za morebitni povezavo z jajcniki oz maternico. Sem normalne postave, pred leti imela gastritis in bakterijo helicobacter. Vmes 2x na gastroskopiji (zadnjic) mislim da leta 2012 oz zacetek lwta 2013. Imela sem takrat tudi kolokoskopijo in bilo vse ok. Vendae so bile takrat druge tezave. Sedaj veckrat tudi imam mehkejse blato in obcutek slabosti. V druzini po ocetovi strani je bil karcinom crevesja. Seveda me skrbi. Kaj priporocate?
lp
pozdravljeni,
kolonoskopijo ste imeli pred kratkim zato jo ni potrebno ponavljati. predlagam, da se gastroskopija ponovi. med gastroskopijo ponovno vzamemo vzorec za določitev bakterije HP, poleg tega pa še biopsijo sluznice dvanajstnika za izključitev celiakije.
predlagam tudi določitev ščitničnih hormonov za izključitev nepravilnega delovanja žleze ščitnice.
lp
Pozdravljeni.
Samo za določitev okužbe z bakterijo HP preiskava ni potrebna. Je pa smiselna, če hkrati s testiranjem na HP odvzamemo še biopsijo dvanajstnika za izključitev celiakije.
LP