Najdi forum

Napetost v ramenih

Zaradi prisilne drže in samosekirancije me velikokrat bolijo mišice za vratom, med lopaticami in navzdol po hrbtenici. Bojim se, da bi lahko prišlo do kroničnega vnetja. Če grem k fizioterapevtki je dva dni dobro, stanja na znam vzdrževati.
Kaj mi proporočate poleg pravilne drže?

Hvala za nasvet.

Spoštovani/a!

Napetost v ramenih in tovrstne težave so v prvi vrsti posledica nepravilne drže, stresa, verjetno službeno pogojenih.
Razen pravilne drže so vam na voljo sledeče preventive. Toplotno segrevanje obolelih mest (termofor, volna, savna, kitajski obliž), v nepravilnem položaju ne smete vztrajati več kot pol ure. Konkretno, če sedite za računalnikom se po pol urah vstanete, razhodite, potelovadite in spet sedete in tako naprej ves vaš delovnik. Obvezne so tudi vaje vratu, ramenskega sklepa zjutraj in zvečer. Najbolj pomembno je, da se tega držite vsakodnevno in dolgoročno.
Seveda vam v primeru, da imaste občutek že vnetega živca priporočamo terapije akupunkture in akupresure, da vnetje in bolečina izzvenita, nato se ponovno in vedno znova držite preventivnih ukrepov.

Z lepimi pozdravi,

*** Zdravniki tradicionalne kitajske medicine http://www.kitajskamedicina.si/ MB 040 417 463 CE 040 720 189 LJ 040 837 853 KP 040 206 744

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close