Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – Zdravstveno svetovanje v športu NAPETOST V MIŠICAH PRSNEGA IN RAMENSKEGA PREDELA

NAPETOST V MIŠICAH PRSNEGA IN RAMENSKEGA PREDELA

Pozdravljeni

Sin, star 24 let se dokaj aktivno ukvarja s  športom( ulična vadba-zgibi na drogu in podobno). Trenutno se spopada s poškodbo- mišično napetostjo v ramenskem, vratnem, prsnem delu. Napetost se seli levo- desno, naprej, nazaj. Opravil je 11 fizioterapij, v glavnem suho iglanje za razbijanje trigger točk. Nekako ta napetost ne gre vstran. Ko že kaže na izboljšanje, se spet poslabša, celo določene mišice, ki so že bile sproščene, se ponovno zategnejo. To ni bolečina, temveč napetost, ki traja 24/7 in ni tablete, ki bi to izničila. Mg redno uživa, trenutno trenira minimalno , situacija izgleda nemogoča in traja že 3 mesece. pred 3 leti se mu je zgodilo isto, trajalo je več kot leto dni, da se je situacija umirila. Kaj še lahko naredi, da se reši te napetosti, kje tiči vzrok? Ali je kakšna preiskava, ki pokaže vzrok, izvor te napetosti? Sicer je zdrav, je pa zaardi te situacije močno načeta njegova psiha. hvala za hiter odgovor lp Pe-le

Pozdravljeni!

Vzrok težko opredelim takole na daljavo. Pogosto se za mišičnim spazmom/napetostjo skriva poškodba, ki jo telo z zakrčenostjo poizkuša nekako “stabilizirati”. Lahko na nivoju hrbtenice (vratna, prsna), lahko na nivoju ramenskega obroča.

Mislim, da bi bilo skoraj najbolje, da bi fanta pregledal, da vidim, ali se lahko s pregledom kaj natančneje opredeli možni poškodovani predel, nato pa je MR večinoma preiskava, ki lahko objektivizira poškodbo v vnaprej določenem anatomskem predelu.

Glede na opisano situacijo pa dokler ne bo več znanega verjetno ni drugega kot prilagoditi aktivnosti in vključiti več raztezanja in športov, ki na mišično-skeletni sistem delujejo bolj blagodejno (npr. plavanje, tek na smučeh …).

Za dodatna vprašanja sem na voljo,

z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

New Report

Close