Najdi forum

Napetost po jedi

Pozdravljeni,

Zadnje čase opažam, da po obroku se počutim napet v spodnjem delu trebuha. Pred tem sem jemal conrtolac zaradi GERB-a in na gastroskopiji so ugotovili hiatalno kilo. Prebava drugače je v redu, pa tudi hranim se večinoma z hitro prebavljivo hrano,in vendar mi ta občutek napetosti oziroma napihnjenosti traja več kot 2 uri. Kar se tiče postave imam 180 cm ter okoli 80 kg. Mi lahko poveste kaj bi to lahko bilo, ter kako bi to napetost odpravil?

hvala

Spoštovani!

Ob zdravljenju z zaviralci protonske črpalke lahko pride do napenjanja, ker se zaradi ne tako kislega želodčnega soka bakterijska flora v debelem črevesu nekoliko spremeni. Tvori se več plinov. Ko zdravila prekinete ali jih jemljete v vzdrževalnem odmerku le 1x na dan, se težave umirijo. Pomagate si lahko še z zdravilom SAB Simplex, ki se ga kupi v prosti prodaji v lekarni, ali pitjem Bebe čaja.

LP Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Spoštovani,

Pozabil sem povedati, da ne jemljem več ZČP zdravil, in od prenehanja jemanja se mi to pojavlja.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Veljajo ista priporočila. Poskusite še probiotik.

LP Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close