Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Napete oči

Napete oči

V zadnjih nekaj letih me domači vse pogosteje opozarjajo, da napeto gledam. Zadeva se je začela nekako nekaj mesecev po tem, ko sem se redno zaposlil. Delo opravljam za računalnikom in mislim, da je zadeva povezana s tem. Napete oči pa se mi pojavljajo v primeru, da je v prostoru napol mrak (npr. če je zunaj oblačno), za luč pa je še presvetlo, tako da v prostoru ni luči, ali pa pozno zvečer, ko sem že utrujen. Napetosti oči ne morem kontrolirati. Ali mi lahko prosim poveste, kaj bi to bilo in kako naj to odpravim? Ali je to kaj povezano s tem, da sem v službi in tudi doma veliko za računalnikom (imam takšno delo, da zahteva delo za računalnikom tudi doma)? Nosim očala, dioptrija – 8 na obeh očesih. Če potrebujete še kakšen podatek, me kar vprašajte. Ali je to nevarno za oslepitev? Že večkrat sem v tem času bil pri okulistu, ki mi je izmeril tudi očesni tlak, ki pa je bil normalen. Naj še povem, da imam burne reflekse vek (tudi povsem izven moje kontrole), ko mi merijo očesni tlak, tako da mi ga zelo težko izmerijo. Kaj lahko storim na tem področju?

Lahko gre za preutrujenost, kar bi sigurno svetovala je večkrat meriti očesni tlak in izogibati se polmraku ali slabi svetlobi. Kaj bolj natančneg pa bi lahko potrdila le s pregledom.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close