Najdi forum

napeta in prozna koza

Pozdravljen, Goran!

Vec kot leto dni sem bolehala za bulimijo, zaradi cesar sem ekstremno shujsala. Zdaj, pravijo, imam idealno postavo.Sem suha vendar imam na nogah pod ritjo kljub temu celulit, moja koza pa je grozna-nenapeta,zaradi cesar sploh ne morem oz ne zelim nositi kratkih hlac in podobno.Zanima me ali lahko s sportom(npr.aerobiko) dosezem svoj cilj – napeto in prozno kozo?Namrec, veliko zensk, ki so mnogo mocnejse od mene, ima lepo napeto kozo brez celulita.Kako to dosezejo in v kolikem casu?
P.S.se to…v zadnjem letu sem se zelo malo (skoraj nic) ukvarjala s sportom oz. se gibala.

Lep pozdrav, Ana !

Ana,

Celulit je do neke mere deden, nekaj pripomore tudi nezdrava prehrana in pijača… nekaj način življenja… in seveda neaktivnost.

Celulita je več stopenj… sicer so za to področje večji specialisti kozmetični saloni. Obstajajo pa 4 stopnje celulita… predpostavljam, da si mlada… v tem primeru je vseeno lažje kaj storiti proti celulitu, saj tista 3 in 4 stopnja zahtevata terapijo v kozmetičnih salonih.

Glede treninga, vsekakor lahko pričakuj izboljšanje, bolj prožno in napeto kožo. Ko boš pridobila nekaj mišične mase boš tkoj tudi pridobila lepšo iblikovano zadnjico, koža na njej bo bolj napeta… zato bo tudi celulit manj opazen, pa čeprav ga bi še nekaj ostalo.

Veš torej kaj ti je storiti… fitnes, in redne krepilne vaje… drugače pa je v tem času super stvar za noge in zadnjico rolanje.

Lep pozdrav,
Goran

PS… ko pa pričneš z vadbo in potrebuješ konkretnejši nasvet, pa veš kje me najdeš.

Tudi jaz imam bulimijo (2 leti) in ravno tako nenapeto, celulitično kožo. Meni je zdravnica rekla, da je to zaradi tega, ker je telo zelo dehidrirano od bruhanja in zato “špara” z vodo, ki pa se zato nabira pod kožo in nastane celulit. Koža je tudi brez leska, suha,saj se z bruhanjem iz telesa odpravijo vitamini, minerali in esencialne maščobe, ki pa so za telo nujno potrebne.Zdravnica mi je tudi povedala, da se teža ustali približno 1 mesec po tem, ko si zadnjič bruhala (najprej se malo zrediš, ko pa telo zazna, da ni potrebe več shranjevat hrane, ker ne pride do pomanjkanja, se vse spet uravna)
Sama se veliko ukvarjam s športom (vsak dan 1-2 uri in en dan počitka), pa ga imam še vedno veliko. Poleg tega, sem se morala zaradi zdravstvenih razlogov (izguba menstruacije) ponovno zrediti (165cm iz 47kg na 53 kg), Sedaj že 2 meseca skoraj ne telovadim, kar se mi sploh pozna na nogah, pa tudi tonus mišic v rokah sem izgubila. Zato sem se odločila, da moram biti spet aktivna. Tudi tebi svetujem to, saj sama postanem bolj vesela in zadovoljna s sabo, če se zavedam, da nekaj naredim zase, pa še potem, če nakaj pojem, me ne peče vest, da se bom zaradi tega zredila, saj vem, da sem pokurila kar nekaj kalorij.

Želim si, da bi lahko stopil v stik, saj se sama te nadloge ne morem rešiti (bulimije namreč), saj mislim, da bi potem tudi celulit z malo volje lažje izginil. Po tvojem pismu pa je razvidno, da si se ti tega že rešila, zato mi prosim piši.
([email protected]).

New Report

Close