napenjanje ,vetrovi
Imam 8-mesecev straega sina in imava kar nekaj težav z njegovimi vetrovi.Nikoli mu ne dam kaj takšnega za jest,da bi lahko sprožilo vetrove,pa vendar se vsakodnevno ukvarjava z njimi ,predvsem z velikim jokom,ki mu po nekakih 5 min sledi prdkanje. Zanima me katera stvar bi mu lahko olajšala te grozne vetrove,saj malček res grozno joka preden se stvar sprosti.Probala sem z masiranjem pa nič ne pomaga.Pijeva baby čaj pa očitno tudi nič ne pomaga.Ali ima kakšna od vas kakšen predlog kako bi lahko stvar rešila.Naj pa povem da je imel kot dojenček kar precej krčov,ki so trajali nekje do 5-meseca.Se mi zdi da je kar malo podvržen prebavnim motnjam,pa čeprav nima v naši družini noben teh težav.
Nam ni pomagalo nič, ne sab simplex, ne lefax, ne čaji – nič. Potem sem po nasvetu s tega foruma strogo ločila mleko in mlečne izdelke od sadja in zelenjave. Nič več zelenjavno-mlečnih in sadno-mlečnih kašic, nič več smetane v juho, pač pa je med s&z ter mlekom (jogurt, skuta, smetana) minilo vsaj 2 uri. Napenjanje je po čudežu nehalo, “diete” smo se držali kak mesec ali dva in nato spet jedli po starem brez težav.