Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Napenjanje oči

Napenjanje oči

Lep večer! Imam eno težavo. Torej jaz ko berem/gledam stvari od blizu so jasne, ampak če pustim oči da gredo po svoje se mi vid zamegli. Trenutno nosim očala za na daljavo. Pred kratkim sem bil na letnem pregledu. Dioptrija je enaka kot pa prejšnje leto. Okulistki tega problema nisem omenil, saj nisem mislil da bi to lahko bil problem. Dobivam tudi glavobole. Zdaj me to zelo moti, saj “boli” ko želim “napeti” oči da bi spet videl čisto. Star sem pa 14 let. Zanima me pa, če jaz na pregledu “spustim” oči, bi naprava izmerila dioptrijo za na blizu? Ali je to kak resen problem in ali bi potreboval očala za na blizu?

Spoštovani, pri pogledu na bližino je potrebno ( podzavestno) oči akomodirati za pogled na bližino. Če akomodacijo zavestno izključite, se vid na bližino zamegli.Vse to so normalne reakcije in ni vam biti v skrbeh, posebej še ker ste bili na pregledu pri okulistu, ki je preveril eventualne refrakcijske anomalije ( daljno in kratkovidnost ter astigmatizem). Lep pozdrav, dr. Gorazd Kolar

New Report

Close