Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Napenjanje – dojenček.

Napenjanje – dojenček.

Pozdravljeni!

Ponovno pišem, ker sem prejšnjič pomotoma prehitro poslala nedokončan tekst…

Imam 2,5 meseca starega fantka. Že nekaj časa ga zgodaj zjutraj začnejo matrati napenjanje in krči. Izmenično se usloča nazaj in nato stiska skupaj, kar veliko prdi in potem šele kasneje se pokaka, tako da dopoldne potem to mine. Zaradi tega napenjanja je pri jutranjem podoju tudi zelo nemiren, se premetava, hlasta po dojki in se potem takoj odstavi, tako da ta obrok poje bolj malo. Videti je, da bi sicer rad še spal, saj nekaj časa, čim malo popusti, kar spi naprej recimo 10 min, dokler se zaradi ponovnega napenjanja spet ne začne premetavati in se čez nekaj časa dokončno zbudi in vstanemo. Krčke ima potem tudi pozno popoldne in zvečer, vendar večinoma ne toliko močne, da bi dlje časa neutolažljivo jokal in ga duda, potem pa dojenje ponavadi umiri.

Kaj bi mi predlagali, da bi mu vsaj malo olajšala ta jutra in tudi pozne popldneve? V lekarni je predlagala kamilico C12…

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,
poiskati pravo zdravilo za dojenčkove kolike je včasih precej zahtevno opravilo in zahteva, da se v simptomatiko poglobimo še bistveno podrobneje, kot ste jo opisali vi. Homeopatska kamilica je ena od možnosti in jo je vredno poskusiti, če pa po enem tednu terapije ne bo boljše, se je smiselno za pregled obrniti na zdravnika homeopata.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close