Najdi forum

Napeljava elektrike

Odločamo se za gradnjo hiše, pa me zanima, tisti, ki imate izkušnje, kakšne so cene napeljave elektrike? Ali gre po uri dela ali kako?

Hvala!!!!!!!!

Odvisno od same zahtevnosti. V kolikor imaš “cevi” za žice, ti bo verjetno ceneje na uro. V kolikor imač kable (3×2.5 ali 3×1.5 ) lahko po “tekočem metru”.

LP

Samo še vedno me zanima, koliko je postavka?

Pri nas je bilo štemanje utorov ob obnovi na uro, polaganje cevi in kablov na meter (polaganje plus material), finomontaža na komad.
Točnih postavk ne vem. Je bilo pa najdražje pri vseh izvajalcih tisto, kar so obračunali na uro, pa prepirali smo se zaradi popravljanja, ker so ure za popravljanje lastnih napak hoteli obračunat ipd. Meter je pa meter, montirano stikalo je tudi točno jasno, kaj je in so popravljali, dokler ni bilo vse BP, obračunali pa namontiran komad.

Ko smo mi gradili, smo za cca. 150 kvadratov dali za elektricarja 3500€, plus materijal 800€.
Montaza vticnic po komadu in stikal je bla 80 centov. Niso hotli delat po uri in metru, ker se tezko preracuna in na koncu vedno zakomplicira( vmes je blo kar nekaj naknadnih sprememb, ki pa so bile vstete v ceno). Zunanja omara z stevcem pa nas je prisla 940€ z materijalom vred.

to še nisem slišal da se bi po urah plačevalo… ti pa priporočam da ne menjavaš električarjev med gradnjo… ker tistega ko odsloviš nikoli vsega noče povedat drugemu kaj je kje naredo, vcasih se vse ne vidi 🙂 in najtežje je za nekom popravljat če ne veš kaj kje zakaj je
se vam splača dogovorit z električarjem ali z firmo… se pogleda načrt hiše, se zriše načrt elektrike, se potem naredi predračun in to je to… drugače je pa to to kaj je napisala simona, vedno se nekaj zakomlicira, ali pa se premislis pa hočes met luč na drugem mestu… ali kaj podobnega, pa se to dodatno potem poračuna… drugače je pa vse odvisno, kak velika je hiša pomeni ali je 1nad, 2nad.. večja je več gre materijala 🙂 več maš vtičnic več je spet vsega ne… tak da.. zdaj če predvidevam da če še odločate za gradnjo… potem še temelji ne stojijo, je dosti boljše če se položijo cevi za vse že predčasno… potem ne rabiš niti plat prebijat, ker je vse pripravljeno… pa še ceneje je…
lahko se pa tudi nam oglasiš pa se dobimo… se zadeve skicirajo, se pove kak pa kaj.. se naredi predračun pa sami vidite… če se ti izda prevelik pa poiščeš drugega ne 🙂

Jernej 040845266

Vse se obračunava po normativih
Predračun oziroma ponudba se naredi na osnovi popisa del in materijala, ali po ogledu objekta in opisu želja.
http://www.elektrostoritve.si

Mi smo plačali za pritlično hiso z mansardo 3000 evrov z materialom,to seveda ni uraden privatnik,ki je hotel se enkrat več

Mi pa smo plačali 3200e z vsemi materjali in strakovno izvedbo, delalo pa je podjetje,ki ima 8 zaposlenih.
Prtličje in mansarda.

Ojla!
je mogoče dobit tudi kak naslov, al telefonsko?
bi potreboval majstre za komplet elektro inštalacije na notranjskem!
Take, ki znajo dat tud kak nasvet!
hvala!

New Report

Close