napake pri gradnji
Je hiša na kleti ali na betonski plošči? Vprašanje kdo je bil izvajalec hišnega podnožja,za zunanje stene je kriv le ta,za notranje pa montažer.Če to poznate vam bo lažje dalje orgirati in pa oceniti škodo.Rabite pomoč se obrnite na Šprah gradnje d.o.o .041-996-073 ali na E mail [email protected]
nana428 , lahko tu napišeš izvajalca ali pa na ZS!
Poglej, kako je na “Prevzemnem zapisniku plošče” (kot sprašuje Edi Šprah)! Tu se prekontrolira dolžina diagonal in horizontalnost plošče.
2 cm na 1m????? Skoraj ne morem verjeti. Priznam, da 2mm na 1m, je sprejemljivo.
Kaj imaš v besedi “izstopajo knauf plošče”?? Ali niso dobro privijačene? Odpadajo?
LP
Temeljna plošča je izedlana do mm natančno, hiša pa nanjo postavljena , tako kot je. Res je 2 cm na 1 m, pa 2 cm na 1,5 m, pa 4 cm na 1,5 m. Vem, da je kriv montažer. Ampak, kako popraviti, če so estrihi že narejeni? Kaj zahtevati? Knauf plošče ne odpadajo , ampak so slabo (neravno)pritrjene, tako da se nekatere bolj “ven”kot druge.
Pehta, tudi dragi izvajalci delajo napake.
Ob že takšnem razočaranju res ni potreben tako škodoželjen odgovor.
Res, po točo zvoniti je prepozno.
“nana” vsaj napiši, sa vem za katerega gre? Velikosistemski paneli montažnih hiš se težko slabo oz. tako napačno privijačijo gips-kartonske plošče. Resnično! Skoraj ne morem verjeti, da so v tovarni naredili sloko steno, kot lahko preberem iz tvojega odgovora, saj drugače ne morejo biti “neravno” pritrjene.
Ali ste pregledali, da so vse privijačene? Ali so knauf gips-kartonske ali so “vidiva ali farmacel”?
LP
pehta-teta,
kako lahko kar nekaj predpostavljaš?! tipišna slovenska škodoželjnost. ne morem verjeti!
gre za enega dražjih in najbolj priznanih izvajalcev, ki nekaj da na svoje ime in je napako tudi priznal. sprašujem samo po predlogih , kako se pogoditi za stvari, ki se jih ne da popraviti (več glav več ve in verjetno ima kdo tudi kakšne izkušnje s takimi stvarmi). nočem omenjati imena, ker jim nočem delati slabe reklame, ker verjamem . da se bo vse ok izšlo. prosim samo za smiselne predloge. ko bo vsa stvar zaključena, povem ime (ali pa še prej, če se ne pogodimo, kot bom želela).
Tudi mi imamo podoben primer. Nimamo montažne hiše, temveč zidano in napake v neravninah so katastrofalne. Plošča nam visi tudi 13 cm na nekaj m. Izvajalec ni hotel popravljati in je zapustil gradbišče z nedokončanimi deli. Tako, da smo na lastno režijo in stroške popravljali (podzidavali, ravnali stene, tla,…) pa še vedno nismo končali. Zadnji del plačila cca 5000€ nisva plačala, sedaj po dveh letih pa naju toži zaradi neplačila. Seveda sva takoj morala najeti odvetnika….skratka kar ne moreš verjeti, da se to dogaja. potegneš ta kratko pri gradnji, plačuješ in se živciraš okoli popravil, sedaj pa še odvetnika plačujemo…. Če (močno upam na pravno državo) dobimo tožbo nam bo moral povrniti stroške pri sodnem postopku, ne pa stroške za napake pri gradnji. če bi želeli to, bi ga morala midava tožiti… Za to nimava ne denarja ne živcev. Rada bi se samo preselila in imela mir. Pa ni bil najcenejši izvajalec – srednji cenovni rang. Sigurno bi bilo bolje, če bi vzela najcenejšega, je delal pri sosedih in opravil odlično. Ni vse v ceni.
Želim srečo, da se dobro izpogajate!
Vedno izbiram preverjene izvajalce – glede na priporočila – in ponavadi niso najcenejši. Sploh pri tako veliki stvari, kot je hiša je treba dobro premisliti. Mogoče drugi teh napak ne bi niti reklamirali, ampak jaz sem zelo občutljiva. Naj vsak opravi svoje delo dobro, če pa ni sposoben, naj se s tem ne ukvarja! Jaz sem morala pošteno plačati.