Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Napaka pri zavarovanju avta

Napaka pri zavarovanju avta

Spoštovani. Tako situacijo imam te dni pa me zanima ali je kdo imel podobno izkušnjo in kako potem ravnati dalje.

Sem namreč prepozno ugotovil da na polisi avto zavarovanja imam reg. številko od prejšnjega lastnika avta. Pač agentka se je verjetno zmotila. Je na dopustu in jo še ne morm poklicati.

Sem pač verjetno sam delno kriv da tega podatka pred podpisom nisem videl, …je šlo za zaupanje:(

Vsa je sreča(če je) da je na polisi vsaj taprava številka šasije + moje ime in upam da bi me zaradi nje našli v sistemu če bi se mi z avtom res kaj zgodilo.

Kaj vi mislite? Koliko velik problem bi bil če bi se mi kaj zgodilo?

Pozdravljeni.

Registrska številka je eden od identifikatorjev pri avtu, vendar nikakor ne ključen. Tablice so zamenljive in zato ni nobena težava, če v danem trenutku na polici ni navedena prava registrska številka. Še posebej, če je pravilno vpisana VIN številka vozila (ki pa je edinstvena za posamezni avto).

Vseeno je prav, če kontaktirate svojega zavarovalnega zastopnika in uredita popravek (ni tako nujno, da se popravi fizični zapis na polici, bolj pomembno je, da je pravilno zapisano v sistemu).

Sicer pa polica velja in ne bi smelo biti nobenih težav v primeru uveljavljanja kakšne škode – zgolj kakšno dodano pojasnilo.

Lep pozdrav,

Zavarovalnica Triglav

 

Zavarovalnica Triglav, d.d. http://www.triglav.si http://vsebovredu.triglav.si/ http://www.facebook.com/TriglavGroup http://www.twitter.com/TriglavGroup

Hvala vam za odgovor!

New Report

Close