Najdi forum

Spoštovani!

Pred 10 leti sem zaradi pika sršena dobila reakcijo (šumenje v ušesih, zamegljen vid, težko dihanje, hitro razbijanje srca). Od takrat naprej imam panične napade. Nekaj časa sem bila na pedopsihiatriji in zdravilih potem se je stanje umirilo. Sedaj so se panični napadi spet vrnili in jih doživljam vsakodnevno. Strah me je alergij in anafilaktičnega šoka. Včasih ne upam jesti in piti zaradi strahu ker po zaužitju dobim napad panike. Je poleg zdravila Claritine možno kupiti v prosti prodaji še kakšen set proti anafilaksiji da bi se počutila varneje?

Lep pozdrav

Objava čaka odobritev

Pozdravljeni!

Ponavadi je postopek v takšnih primerih takšen, da vas testirajo za alergično reakcijo na pike žuželk in potem ugotovijo ali ste alergični. Če se potrdi, nato tudi dobite zdravila oz. set proti anafilaksiji (Claritine, Medrol in injekcijo adrenalina) v primeru pika. Ali tega niste prejeli?

Kot jaz vidim, vzroki paničnih napadov niso v reakciji pika sršena, je pa za anksioznost značilno, da se veže na različne dogodke.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj
Objava čaka odobritev

Pozdravljeni

Hvala za odgovor. Takrat nisem dobila seta proti anafilaksiji. Mi ga lahko zdravnica predpiše na podlagi prejšnje reakcije brez testov, saj me je testov strah. Doma imam vedno Claritine ampak se bojim da bi imela alergijo tudi na to in bi poslabšalo morebitno reakcijo. Strah pred anafilaksijo se je razširil na hrano saj me je vedno strah reakcije ko kaj pojem ali popijem čeprav do sedaj nisem imela alergij na hrano.

Lep pozdrav

Po mojem mnenju lahko mirno zahtevate set na podlagi že narejenih testov oz. že na podlagi vaše izkušnje z alergično reakcijo. Pravzaprav je v takih primerih set nujno potreben in bi ga morali imeti vedno s seboj. Normalno je, da boste potem tudi bolj mirni glede tega.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close