Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina napadalni psi in njihovi lastniki

napadalni psi in njihovi lastniki

Strinka.
Super si to napisal.Res. Že dolgo nisem brala tu tako dobrega razmišljanja, glede pasje problematike.
Res je vse odvisno od lastnikov.
V Mestni občini Ljubljana pa menijo, da so eventuelni spori okrog psov stvar dogovora. Žal.
Res bi že bil čas, da se povežemo!!!!

Super napisano, upam, da je dalo komu misliti.

In ja, bi bil čas, da sami vzamemo stvari malo v svoje roke in se povežemo.

[b]Mitakuye Oyasin[/b]

Mravljica, malo je kriv tudi tvoj brat, ker psa ni imel na povodcu čeprav pes uboga… Bi ga moral imeti na povodcu, ker psa tako tudi lažje zavaruješ pred pretepom , ker ga lahko potegneš stran.

Strinka, zelo dobro si to napisala, strinjam se stabo.

Cvetka28 – s tabo se ne morem strinjati. Če sem sam videl, da je proti mojim psom besno divjal kakšen krvoločen pes, sem jih takoj spustil z vrvic, da so se lahko ali branili ali zbežali. Sosed je imel izkušnjo, ko je njegovega res lepo vzgojenega zlatkota napadel en pobesnel vaški cucek in ga je z vrvico stran vlekel, ju skušal ločiti in ne vem kaj. Pokasiral je tako ranjenega psa, da so ga mesec kasneje morali uspavati. In takrat sem se posvetoval z veterinarji in kinologi v pasji šoli in vsi so mi rekli isto: psa spusti, da se lahko brani ali zbeži, ima več možnosti, da bo manj poškodb, kot če je privezan in se ne more braniti…

Kako pa naj jaz maltežana spustim z vrvice,da se bo branil pred enim volčjakom?

Byron, mislila sem manjše pasme…Vse pa je odvisno tudi od karakterja psa. Moja babica ima šarplaninca (zelo velik pes) vendar se pes boji nemškega ovčarja. Ko vidi da gre proti njemu pes če ga spusti bo še vedno sedel zravn ne in ne bo šel nikamor. Zato ne velja za vse pasme,da je bolje da ga spusti s povodca. Jaz imam sicer zlatega prinašalca, in če slušajno pride kak tak pes, ga sputim iz povodca, ker vem da se bo branil, vendar se izogibam kraju s takšnimi psi.Lahko pa bi Byron vedel da se kakšen maltežan ali čivava ne bosta znala branit.

Jaz imam tudi maltežana in še enega majhnega mešančka iz zavetišča in vedno, če kakšen pes grozeče pridrvi, ju takoj spustim, pa magari z vrvico vred. So tudi meni povedali, da lahko naredim več škode, če pri psivezujem ali pa dvigujem. Je pa res, da je moj maltežan že ves penast na pse, tako, da če se kdo zažene vanj, tako plane na psa, da skoraj vse mine volja, da bi se z njim cufali. Ta drug mešanček je pa bolj prestrašene narave in je že dvakrat pobegnil pred psom, ki ga je napadal, tako, da njega pa res raje dvignem in hkrati brcnem psa, ki ga napada, če skače po meni.

Mi je pa ravno kolegica povedala, da na hribu, kamor gre sprehajat svojega hrta večkrat strašita dva volčjaka, ki napadata pse. Od Lavrice nekam gor v hrib je to in da njun lastnik pravi, da mu včasih pobegneta, pa noben policaj ne upa proti lastniku nič narediti. Halo, takim bi jaz samo izdala plačilni nalog ene 3000 EUR, pa bi jih mogoče samo to zbrihtalo…

New Report

Close