Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Napadalen in žalosten muc

Napadalen in žalosten muc

Imam sledeč problem…3 leta imamo mačaka, kateri NIKOLI ni mjavkal in smo mislili, da niti tega ni zmižen, čeprav sliši zelo dobro.

Pred 5 meseci, so se moji starši odselili, in jaz sem sama ostala z mačkom…
Maček sem mislila, da je zelo navezan name, a sem opazila, da je še bolj na mamo, saj kot kaže jo zelo pogreša…saj je z njo “delal” vsa opravila-kuhal, sesal, umival…vedno je moral vse videti, vse slišati kaj se pogovarjava…

Sama nisem dosti doma, saj študiram in delam…tako, da je maček dosti časa sam….na začetku je še nekako šlo, odkar pa je moj fant vsak dan pri meni, pa je vedno slabše…maček postaja zelo agresiven-ima izpade, ko ga lahko božaš, naenkrat pa te prav napade in nič ni nežen…
To je rad delal že prej , a ne tako, da bi se ga bal…zadnje čase pa se prav vidi kako je jezen in brez volje.

Ko pride mama na obisk, pa se ji čisto prepusti in že prede, ko mame ni, ne prede nikoli.

Ta vikend je preživel v hiši pri mami…in sedaj že 2 dni joče/mjavka pred vrati…in prvič v življenju ga sploh slišimo mjavkati…
In doma smo že vsi nori zaradi mačkov, saj ko je slišal mamo po tel je takoj nehal mjavkat in se umiril…izgleda pa prav srhljivo, da ga more po tel mama tolažit:)))

Kako bi lahko ublažili problem…sploh glede agresije?

p.s.: ko je bil čisto majčken, je doživel nekakšen napad in je bil brez zraka nekaj časa, ter se od takrat vedno trese…ko stoji se mu tačke vedno tresejo , ali ko leži-takšni tresljaji v mišicah oz živcih…

Prosim za nasvet…

lp

maja

a mama ga pa ne bi mogla imeti pri sebi?

Ne, ker smo v novi hiši posvoji tudi dve najdeni mucki, tako kot njega…in se ne razumejo,ter ogromno klošarskih mačk je okoli, pa še maček ne upa niti na travo stopiti, kaj šele v stik z mačkami in okolico, saj se ne znajde zunaj, lahko pa takoj pride ven skozi okno…zraven hiše pa je takoj cesta…

Če je maček v hiši, potem bi ga mama tudi lahko imela še naprej v stanovanju? Ne vem, kakšne razmere imate, toda, če je tako, je očitno zelo navezan na mamo in to predstavlja zanj hud stres. In mačke imajo čustva.
Poskusite se z mamo pogovoriti, da bi ga imela. Vsaj začasno.

hm…več pozornosti rabi. kot praviš te večino časa ni doma. kako pa je, ko si doma?
namreč ali se igraš z njim, pogovarjaš, itd.?
začni verbalno komunicirat z njim, se igraj z njim z igraškami, vmes se ga nežno dotakni,… sej bo.

Ne, maček je v bloku in nikoli ni bil navajen biti zunaj, samo na balkonu…če smo ga nesli na travo, je vedno skočil name in želel v stanovanje…

Drugače pa je vse skupaj čudno, ker deluje jezen na mojega fanta…s katerim sem tudi že 3 leta in ga je vedno imel rad, ampak zdaj misli, da želi zamenjato mojo mamo in ga prav napada…

Z mačkom se vedno pogovarjam in vedno cartam…in se pravim, 5 min bo pravi cukerček, v sekundi pa spremeni razpoloženje in napade…to me najbolj bega, saj postane zelo agresiven.
Pred tem se ga nisem nikoli bala, sem mučisto zaupala…zdaj pa je na čase takšen, kot da se mu zmeša….

New Report

Close