Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Napačno določena dioptrija

Napačno določena dioptrija

Spoštovani!

Bila sem na okulističnem pregledu (na koncesijo) za določitev dioptrije (očala nosim že okoli 10 let; imam pa tudi t.i. cilindre), zatem pa sem šla naročit stekla in njihovo vstavitev v že obstoječi okvir v optiko (ordinacija in optika “spadata skupaj”, ne vem pa, če sta dejansko isto podjetje). Na žalost sem doma ugotovila, da na desno oko z novimi očali dejansko vidim precej slabše kot s starimi očali, zato bi želela zamenjavo stekla. Zanima me, če veste, ali bi bilo mogoče v tem primeru brezplačno še enkrat opraviti določitev dioptrije in seveda brezplačno menjavo napačnega stekla. Sama “procedura” me je namreč že stala konkretno vsoto denarja, zato ne bi rada še enkrat plačevala neustreznih uslug (pravzaprav se mi je nenavadno zdelo že to, da je bil celoten pregled opravljen v dobesedno petih minutah…).

Hvala!

Pri sodobni ordinaciji trajajo pregledi krajši čas, saj računalniki opravijo večino dela in tudi hitreje.

Glede na to, da pa vidite z novimi očali slabše, pa svetujem da greste nazaj, da zadevo preverijo in tudi po potrebi popravijo za kar ne boste ničesar odšteli.

Lp.

Stara sem štirideset let, očala nosim že od otroštva. Po šestih letih sem šla na novo določitev dioptrije.
Do zdaj sem imela dioptrijo:

sph. cyln. A
-3,50 -1,0 10
PLAN -1,50 155

Nova dioptrija je:

D -5,00 -0,50 25stopinj

L +0,00 -1,00 145 stopinj

Očala imam že več kot en teden vendar se nikakor ne morem navaditi. Vrnila sem se že v optiku in k zdravniku katere dela v tej optiki. Prepričujejo me, da se moram navaditi in, da se bom navadila. Mene pa muči levo oko, boli me in me peče. To se mi do sedaj nikoli ni dogajalo.

Prosila bi za vaše mnenje, saj se mi zdi, da ni dobro razmerje med levim in desnim očesom.

Kaj lahko naredim v primeru, da dioptrija ni dobro določena. Za nova stekla so bila zelo draga (okoli 100 eur).

Hvala za odgovor!

LP
K

Težko je reči, tako po internetu. Moral bi vas sam pregledati, da bi lahko dal kakšno mnenje. Če ne morete nositi očal, pojdite še na kakšen drug pregled, da boste dobili drugo mnenje.

Lp.

New Report

Close