Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika napačne leče

napačne leče

Pozdravljeni,
včeraj sem dobila nova očala z dioptrijo. Uporabljam kontaktne leče in očala, vendar sem si zaželela nov okvir, zato sem obiskala optika specialista, kjer sem dobila recept za stekla. Dioptrija je naslednja:
D: -6,5, cilinder -0,75 AXIS 150°
L: -6,5, cilinder -0,75 AXIS 50°
Izmerjeno dioptrijo imam že približno 8 let (stara sem 34 let), kontrola vida pa vsako leto (tako za očala kot za leče). Pri nošenju očal nimam težav, zato me je včeraj presenetilo, ko sem probala nova očala, ki mi sploh niso odgovarjala (pa je izmerjena dioptrija na starih očalih popolnoma ista kot na novih, le da so ta nova očala-okvir morda malo bližje očem kot stara).
ko sem prišla domov sem pogledala kakšna stekla sem dobila; stekla so od Essilor (Lineis SV 360°White Crizal Forte) in so najdražja, vendar sem jih vzela, ker naj bi bila stekla za mojo dioptrijo najtanjša.
Na škatlicah uporabljenih pišejo naslednji podatki:
DD70 SPH -7,25 CYL. +0,75 AXIS 060
DD70 SPH -7,25 CYL. +0,75 AXIS 140
Mislim, da sem dobila napačna stekla, ker imam ob nočenju novih očal vse predmete blizu, malo se mi kar zavrti. Tudi debelina stekla je kar precej večja kot na starih očalah in me to moti. Kaj lahko naredim, če so leče pravilne, imam slab občutek, da se mi bo potem vid še bolj poslabšal in bom vrgla stran kar precej denarja. Naj reklamiram stekla?
Hvala za odgovor.

Žal vas moram razorčarati, to je natančno ista dioptrija, le drugače zapisana!

Tudi glede debeline je tako, da lahko enako steklo v različnih okvirjih pride različno debelo (to je zaradi oblike in velikosti okvirjev, saj je minus na sredini tanek, navzven pa se debeli)!

Reklamirati ne morete, saj je vse pravilno, mislim pa, da vam morajo samo nastaviti okvir, pa bo.

Pozdravljeni ponovno,
glede na vaš odgovor vam samo sporočam, da nisem odnehala s svojim “tečnarjenjem”, da slabo vidim in sem dosegla, da so očala poslali k proizvajalcu leč, ki je ugotovil, da je leva leča poškodovana oz. je v leči med izdelavo prišlo do napake, pod mikroskopom naj bi se videli mehurčki, itd.
V glavnem, sedaj imam popravljene nove leče in z njimi vidim dobro. Včasih je treba vztrajat.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

No vidite, odlično se je izteklo. Vendar po zapisanem, ki ste mi ga posredovali, ni bilo nič narobe. Če pa je bilo s stekli kaj fizično narobe, pa po internetu jaz ne morem videti!

To je vzorčen primer, zakaj se včasih distanciram glede izjav, ki bi jih lahko dal, saj so očala in kontaktne leče zapleten ortopedski pripomoček, ki jih brez fizičnega ogleda ne moreš ocenjevati.

Lp.

Pozdravljeni, bila sem na operaciji sive mrene, in mi je po pomoti vstavljena leča za blizu, namesto za daljavo.
Zadevo želijo popraviti na način,
1. da na enem očesu ostane leča za blizu, na drugem pa se vgradi za daljavo,
2. da se vstavljena leča odstrani in vstavi leća za deleč,
3. da se v oko na že vstavljeno lečo za blizu doda po vrhu leča za daljavo.
Že ta operacija je bila stresna, kako naj se sedaj odločim za najbolšo varianto,ki bi minila brez hudih posledic in bolečin.
Zelo bom hvaležna za strokovno pomoč in pravi nasvet, ki ga potrebujem nujno!

HVALA!!!

Niste na pravem forumu, to so vprašanja za forum: Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija !

Lp.

Spoštovani, zanima me, zakaj prihaja do velikih odstopanj med cenami ponudnikov kontaktnih leč, recimo neko spletno specializirano prodajalno slovenskega podjetja in slovensko optiko? Razkoraki so tudi dvakratno višje cene pri optiku, čeprav gre za povsem primerljivi izdelek enakega tipa in istega proizvajalca, vsaj po napisu na embalaži sodeč.

Sicer sem prosil za odgovor uradne uvoznike leč v Sloveniji, pa se mi izmikajo z odgovorom, tako da bi bilo najbolje, da enako vprašanje postavite kar njim direktno. V zakulisju se sicer govori o vzporednem uvozu brez sledljivosti kvalitete in skladiščenja leč, ter s tem povezane reklamacije in težave pri uporabnikih glede nošenja…..

Lp.

New Report

Close